Alim Nabiyev: ‘Ik had de Glory titel deze zaterdag moeten verdedigen!’ Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Alim Nabiyev: ‘Ik had de Glory titel deze zaterdag moeten verdedigen!’

Alim Nabiyev: ‘Ik had de Glory titel deze zaterdag moeten verdedigen!’

Alim Nabiyev zal met al zijn aandacht kijken naar het gevecht tussen Glory weltergewicht kampioen Endy Semeleer en uitdager Murthel Groenhart tijdens Glory 85 deze zaterdag. Nabiyev en Semeleer streden in november vorig jaar om de toen nog vacante titel. Semeleer kreeg de winst toebedeeld in volgens critici, experts maar ook de fans, een zeer controversiële beslissing van de sanctionerende bond VON.

In een exclusief interview met onze redactie geeft Nabiyev antwoorden op vragen omtrent het gevecht. Een ding is zeker hij kijkt met argusogen naar de wedstrijd en verwacht de kans te krijgen de winnaar op een later tijdstip uit te dagen;

De wedstrijd tegen Endy Semeleer leek een close call. Hoe voelde jij je toen zijn hand omhoog werd gestoken als winnaar?

“Ik vond het geen close call, ik heb die partij gewonnen.”

Alim Nabiyev had tegenover Endy Semeleer moeten staan voor de titel

De scheidsrechter leek een K-1 kickbokswedstrijd te arbitreren en geen partij onder Glory regels. Hoe heb jij dit ervaren?

“Het is inderdaad erg dat een scheidsrechter mij waarschuwt vanaf ronde 1 met de 1 knie regel (zoals K-1. red.), terwijl er in Glory een andere regel geldt. Dat was zeer verwarrend voor mij. Mijn trainer zei ook dat het erop leek dat de scheidsrechter de regels niet goed had voorbereidt. Dat is natuurlijk niet goed, zeker niet tijdens een titelgevecht.”

Is er vanuit Glory wel met jou gesproken over de wedstrijd en de uitslag?

“Nee niet met mij, wel met mijn trainer.” (Interview gaat verder onder video van het gevecht).

Wij kunnen ons voorstellen dat Glory of een van haar vertegenwoordigers wel de wedstrijd terug heeft gekeken. Is daar nog over gesproken met jou of je team?

“Ja mijn team is gezegd dat de beslissing en de protest procedure een verantwoordelijkheid van de VON (regulerende bond. red.), is. Zij hebben deze wedstrijd gewoon niet goed beoordeeld volgens iedereen in de wereld en vervolgens hanteren ze een protest procedure die mijns inziens niet goed is."

Murthel Groenhart is een goede vechter

Is jou uberhaupt een rematch aangeboden tegen Semeleer door Glory?

“Nee, mijn team heeft daar om gevraagd per mail en wel wat calls gehad, maar zoals jullie zien is de voorkeur naar Murthel gegaan. In alle rechtvaardigheid had deze naar mij gemoeten.”

Wat vindt je ervan dat de terugkerende Murthel Groenhart direct voor de titel mag vechten tegen Semeleer?

“Ik wil niets ten nadele van Murthel zeggen , hij is een goede vechter. Maar ik had hier moeten staan. En eigenlijk in de plaats van Endy dus tegen Murthel omdat ik er bij blijf destijds gewonnen te hebben en dus kampioen zou zijn.”

Volgende wedstrijd moet tegen de kampioen zijn

Wanneer ga je zelf weer de Glory ring in?

“Ik weet nog niet wanneer ik vecht, maar ik ga er vanuit dat ik tegen de winnaar vecht van het gevecht tussen Semeleer en Groenhart.”

Wat vindt je van het feit dat de fans achter jou stonden en vinden dat jij de titel eigenlijk had moeten winnen?

“Ik ben blij dat de fans de echte winnaar waarderen, ze weten het beter als een aantal juryleden.”

Rico Verhoeven

Rico Verhoeven staat ook achter je en vindt dat de titel naar jou had moeten gaan. Wat doet dat met je de steun van de grote kampioen?

“Rico is mijn grote sportbroer en inspiratie voor ons allemaal in de gym, hij noemt me champ.”

Is er iets wat je graag nog zou willen zeggen tegen de fans, Glory of de bond?

“Ik kom morgen kijken wie er wint, en ik ga er vanuit dat ik de winnaar krijg, ik heb daar recht op. Ik zou aan de fans willen vragen om hun mening uit te spreken over dit soort situaties. Als je wint, win je en als je verliest verlies je, deze party heb ik destijds 100% gewonnen.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws