De knockout die 50.000 waard was: Grigorian's ultieme wraak Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

De knockout die 50.000 waard was: Grigorian's ultieme wraak

De knockout die 50.000 waard was: Grigorian's ultieme wraak

Marat Grigorian, de Armeense kickbokssuperster en voormalig Glory kampioen, behaalde een van de meest memorabele overwinningen uit zijn carrière tijdens ONE 165: Superlek vs. Takeru op zondag 28 januari.

In de Ariake Arena in Tokio slaagde Grigorian erin zijn langdurige rivaal Sitthichai "Killer Kid" Sitsongpeenong knock-out te slaan, waarmee hij zijn tweede overwinning op de Thaise legende in hun zes wedstrijden tellende serie veiligstelde.

Na vier uiterst nipte beslissingen te hebben verloren tussen 2015 en 2018, heeft Grigorian nu de laatste twee ontmoetingen gewonnen, maar deze stopzetting in de derde ronde was verreweg de meest nadrukkelijke van allemaal.

De betekenis van de overwinning

Grigorian, de op één na beste vedergewicht kickbokser, was opgetogen over het resultaat tegen de sterke nummer drie uitdager en sluit verdere hoofdstukken niet uit. "Deze gevecht was erg belangrijk voor mij.

Het was voor mijn nalatenschap. Gevecht nummer zes, we hebben een lange weg afgelegd. We vechten al acht jaar aan de top en we proberen nog steeds ons best te doen. Dus, ik ben blij dat ik weer gewonnen heb. Maar wie weet, misschien komt nummer zeven," zegt Grigorian.

Het kostte zes wedstrijden voordat een van de mannen een finish kon claimen, en Grigorian deed het in stijl met een verwoestende knie naar het lichaam. De krachtige stoot zorgde ervoor dat "Killer Kid" voor de tel uit was in de laatste ronde en leverde een bonus van 50.000 dollar op.

Een overwinning in bekend territorium

Wat de overwinning nog bevredigender maakte, was dat de vertegenwoordiger van Hemmers Gym de knock-out leverde voor een bekend publiek. Hij maakte oorspronkelijk naam voor zichzelf door in 2015 de K-1 World Grand Prix te winnen met drie KO's in één nacht, en sindsdien hebben de fans in Japan hem gesteund.

"Mijn nalatenschap begon in 2015 in Japan. Ik heb veel Japanse fans die me altijd steunen. Ik hou echt van de mentaliteit en de mensen hier. En Japan is het thuis van het kickboksen, dus ik ben echt blij om terug te zijn.

Telkens als ik naar Japan kom, gebeuren er goede dingen met mij. Ik ben blij dat ik een groot gevecht tegen Sitthichai heb gewonnen en een grote bonus heb gewonnen, maar het belangrijkste is dat ik het gevecht heb gewonnen. Voor mij is dat alles. Geld komt en gaat, maar nalatenschap blijft voor altijd bestaan," legde Grigorian uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws