99% kans! Dopingzaken Overeem en Glory vechters update Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

99% kans! Dopingzaken Overeem en Glory vechters update

99% kans! Dopingzaken Overeem en Glory vechters update

Alistair Overeem werd na zijn wedstrijd tegen Badr Hari betrapt op een verboden middel. Een B-staal werd ter controle ingestuurd, maar hoe zit het met de uitslag.

De constatering dat Alistair Overeem afgelopen november betrapt was op doping kwam voor de fans als een schok. Echter is er niets zeker totdat het zogenaamde B-staal is onderzocht. "Het gaat om minimale sporen van een niet-prestatiebevorderend middel. Tot we de uitslag van de b-staal hebben, kunnen we er niet veel over zeggen", melde het management van Overeem destijds.

Navraag bij Glory over de status van Overeem en nog een niet nader genoemd zwaargewicht leert dat het B-stalen nog niet terug zijn gekomen. Een uitslag is dan ook niet bekend. ,,Als een B-staal terugkomt is de kans veelal 99% dat deze hetzelfde resultaat als een eerdere A-staal test uitwijst", meld een official onze redactie.

Mohammed Jaraya

Niet alleen Overeem maar ook een aantal andere vechters waren eerder al betrapt. Zo werden Luis Tavares, en Chihad Kepenek betrapt en geschorst. Een interne memo van de organisatie werd per ongeluk op de site van de organisatie openbaar gemaakt en later weer verwijderd.

Het is dus afwachten wat de tests zullen uitwijzen tot dan is niets zeker. Ondertussen gaat Glory verder met het uitbreiden van haar events en kondigde voor februari het Glory 83 event aan waar onder andere Mohammed Jaraya zijn rentree maakt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws