Nog 2 Glory Kickboksers geschorst in dopingonderzoek Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Nog 2 Glory Kickboksers geschorst in dopingonderzoek

Nog 2 Glory Kickboksers geschorst in dopingonderzoek

Glory Kickboxing maakte vandaag officieel bekend dat Luis Tavares en Chihad Kepenek geschorst zijn na betrapt te zijn op doping. Ook zegt de organisatie twee andere vechters in onderzoek te hebben en zijn deze preventief geschorst.

Luis Tavares heeft een schorsing van tien maanden gekregen, ingaande op zijn laatste gevecht op 11 juni 2022, en een geldboete", zo maakte Glory bekend. Cihad Kepenek heeft een schorsing van 12 maanden gekregen, met terugwerkende kracht tot zijn laatste gevecht op 20 augustus 2022, en een geldboete."

Nog twee gesnapt

Eerder melden wij al dat de twee kickboksers geschorst zouden zijn. Wat betreft de twee andere vechters zegt Glory: ,,Twee andere atleten bevinden zich in een arbitrageprocedure en zijn geschorst in afwachting van de afronding van de procedure." Volgens bronnen zouden het ook vechters uit de zwaargewicht divisie zijn.

Wanneer er een antidoping overtreding plaatsvindt en het beoordelingsproces is afgerond, is het beleid van Glory om atleten uit hun divisieklassement te verwijderen. Deze komen in aanmerking om opnieuw deel te nemen aan de rankingpool na voltooiing van hun schorsing. Als ze hun gevecht hebben gewonnen, wordt dit gewijzigd in een No contest (geen winnaar).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws