Judoka Polling maakt overstap naar Italië: 'Geen weg terug' Judo Nieuws
Judo Nieuws

Judoka Polling maakt overstap naar Italië: 'Geen weg terug'

Judoka Polling maakt overstap naar Italië: 'Geen weg terug'

De Nederlandse judobond (JBN) heeft bevestigd dat Kim Polling, viervoudig Europees kampioene in de klasse tot 70 kilogram, in de toekomst voor Italië zal uitkomen. De 33-jarige judoka woont sinds 2017 in Italië en heeft daar een bestaan opgebouwd met haar man en dochter.

De JBN verleent medewerking aan een versnelde nationaliteitswijziging van Polling. Dit geeft haar de kans om opgenomen te worden in de topsportselectie van de Italiaanse politie en defensie.

Olympische Spelen in Parijs

De verwachting is dat Polling in haar nieuwe hoedanigheid komende zomer deel kan nemen aan de Olympische Spelen in Parijs. Ze heeft één olympische deelname op haar naam: Rio de Janeiro in 2016, waar ze in de achtste finales werd uitgeschakeld.

Voor de Spelen van 2021 in Tokio verloor ze de concurrentiestrijd met Sanne van Dijke. Ook voor Parijs heeft Van Dijke de betere papieren om het enige startbewijs voor Nederland in de klasse tot 70 kilogram te veroveren.

Financiële toekomst

"Met deze selectie zou zij deel kunnen uitmaken van het Italiaanse judoteam, maar is ook de financiële toekomst van haar gezin verzekerd na haar actieve topsportcarrière", aldus de JBN in een verklaring.

Polling heeft op Twitter kort gereageerd op haar beslissing:

De judobond zegt dat Polling per direct het nationale programma van de JBN verlaat en dat zij niet meer namens Nederland uitgezonden wordt naar internationale toernooien.

Onomkeerbare beslissing

Polling maakt ook geen aanspraak meer op ondersteuning door de JBN en vervalt haar A-status bij sportkoepel NOC*NSF. "Deze beslissing is onomkeerbaar", zo meldt de JBN.

"Voordat Kim definitief zou kunnen uitkomen voor Italië zijn er nog diverse stappen te nemen, waar de JBN verder geen invloed op heeft."

Polling reageert via Instagram op haar besluit. "Had me tijdens de jaarwisseling iemand verteld dat ik drie maanden later afscheid zou nemen van het Nederlandse judoteam, ik had ze met ongeloof aangekeken. De wending die mijn carrière heeft genomen, is even onverwachts als spectaculair.", schrijft ze.

"Mijn oprechte dank gaat uit naar de Judo Bond Nederland voor de geboden kansen. De weg die ik bewandel leidt me nu weg van de JBN en TeamNL, en hoewel dit een abrupte wending is, kan ik me geen schoner en respectvoller afscheid wensen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws