UFC-ster Adesanya uitgedaagd door kampioen: 'Ik ga hem knockout slaan' MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC-ster Adesanya uitgedaagd door kampioen: 'Ik ga hem knockout slaan'

UFC-ster Adesanya uitgedaagd door kampioen: 'Ik ga hem knockout slaan'

De UFC middengewicht titel op Australische bodem verdedigen? Dricus du Plessis ziet het helemaal zitten! Volgens meerdere bronnen wil de UFC hem koppelen aan voormalig kampioen Israel Adesanya voor UFC 305 in Perth. Du Plessis zelf gooide op social media olie op het vuur door Adesanya uit te dagen.

Du Plessis plaagt Adesanya

"Ziet er naar uit dat iemand weer een pak slaag wil krijgen in Australië", schrijft Du Plessis op social media. "Ik ben erbij! Ik zou de koning van Afrika ook niet op eigen bodem willen vechten. Manifestaties werken weer goed voor je!"

De rivaliteit tussen Du Plessis en Adesanya is al langer bekend. In januari kroonde Du Plessis zich tot kampioen door Sean Strickland te verslaan met een split decision. Na die overwinning daagde hij Adesanya uit voor een gevecht op UFC 300. Blessure bij Du Plessis gooide echter roet in het eten.

Adesanya open voor gevecht: Langverwachte clash op komst?

Hoewel het gevecht nog niet officieel is, lijkt ook Adesanya open te staan voor een confrontatie met Du Plessis. De twee vechters hebben een verhitte historie, die begon toen Du Plessis, zelf afkomstig uit Zuid-Afrika, Adesanya (Nieuw-Zeeland) uitdaagde en zichzelf de ware Afrikaanse kampioen noemde.

Een eerste confrontatie op UFC 293 in Sydney spatte uiteen door een blessure van Du Plessis. Uiteindelijk was het Sean Strickland die Adesanya verraste en zo de weg vrijmaakte voor het titelgevecht tussen Strickland en Du Plessis.

Nu lijkt Australië eindelijk alsnog het explosieve gevecht te krijgen dat het beloofd was. UFC 305 vindt plaats op 18 augustus in de RAC Arena in Perth.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws