HALL OF FAME: GERARD GORDEAU Hall Of Fame
Hall Of Fame

HALL OF FAME: GERARD GORDEAU

HALL OF FAME: GERARD GORDEAU

Hall Of Famer, Gerard Gordeau een vechter in hart en nieren.

Gerard Gordeau (geboren 30-3-1956) is een Nederlandse voormalig savateur, karateka en gemengde krijgskunstenaar. Hij is de Wereldkampioen Savate 1991 en houder van de Nederlandse Kampioenschap Kyokushin Karate titel voor 8 opeenvolgende jaren, maar vooral bekend internationaal voor zijn strijd tegen Teila Tuli in het eerste Ultimate Fighting Championship op 12 november 1993.

HALL OF FAME: GERARD GORDEAU

Europees Savate Kampioen

Gordeau heeft voor het grootste deel van zijn leven in Karate getraind, maar ook leerde hij kickboksen en savate. Hij was een Nederlandse Karate Kampioen van 1978 tot 1985, een Europees Savate Kampioen van 1988 tot 1991 en een World Savate Champion in 1992, met een algemeen competitief record van 27-4 voor zijn MMA debuut. Hij heeft ook ervaring als bodyguard en uitmijter.

Deelgenomen aan UFC 1, het eerste evenement van Ultimate Fighting Championship

In 1993 heeft Gordeau deelgenomen aan UFC 1, het eerste evenement van Ultimate Fighting Championship, gepromoot als een vertegenwoordiger van de kunst van het savate. In zijn eerste wedstrijd, ook de eerste wedstrijd in de geschiedenis van UFC, werd hij tegen de 400 pond sumo worstelaar Teila Tuli gezet in een gevecht die slechts 26 seconden duurde. Met Tuli die hem met een tsukidashi aanviel, ontweek Gordeau hem en liet de sumoworstelaar tegen de muur van de kooi crashen; Hij nam de gevechtshouding aan en gebruikte een roundhouse kick naar Tuli's gezicht, volgend met een rechter uppercut voordat de scheidsrechter ingreep om de wedstrijd te stoppen.

Kamakura Den Haag

Gordeau, bezit samen met zijn broers Al en Nico, de Dojo Kamakura in Den Haag. Hij trainde ook de volgende vechters; K-1 vechter Mourad Bouzidi, samen met Anil Dubar, en soms ook de Roemeense kampioen Daniel Ghiţă. Gerard Gordeau hoort als een van de pioniers van de Nederlandse vechtsport en daarbuiten zeker in onze Hall Of Fame thuis!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws