HALL OF FAME: PETER AERTS Hall Of Fame
Hall Of Fame

HALL OF FAME: PETER AERTS

HALL OF FAME: PETER AERTS

HALL OF FAME: PETER AERTS VECHTER PUR SANG!

Peter Aerts is een Nederlands kickbokser die het K-1 World Grand Prix-toernooi in Japan drie keer heeft gewonnen. Ook in 2006, 2008 en 2010 bereikte hij de finale. Bijgenaamd "The Dutch Lumberjack" maakte hij een indrukwekkende carrière mee in de vechtsport. In 1983 begon Peter Aerts met Tae-Kwon-Do. Zijn interesse in vechtsporten kwam van zijn grootvader, evenals een oom die actief was in de vechtsport. In 1984 starte hij met kickboksen op en begon te trainen bij "Judoka-Kickboxing" in Best, Nederland met Eddy Smulders. Na een jaar vocht Aerts al zijn eerste wedstrijd, en de ene na de andere overwinning volgde. Hij won zijn eerste wereldkampioenschapstitel toen hij slechts negentien was.

HALL OF FAME: PETER AERTS

Trainen met de beste uit de vechtsport wereld

Peter Aerts schakelde vervolgens over naar "Champs" in Eindhoven, met Eddy Smulders, waar hij voor de tweede keer wereldkampioen werd. Daarna verhuisde hij naar de beroemde Chakuriki-sportschool van Thom Harinck, waar hij zijn grootste successen had. In 1994 werd Peter Aerts voor de eerste keer de K-1 wereldkampioen en volgde zijn successen in 1995 en 1998. Zijn overwinning in 1998 was de snelste toernooi winst in de K-1 geschiedenis, toen hij zijn tegenstanders in de eerste ronde in een recordtijd van 6:43 minuten wist te verslaan, tot augustus 2009, toen Daniel Ghita de K-1 World Grand Prix 2009 in Tokyo Final 16 Qualifying GP won in 5:15 minuten. In 2009 heeft Semmy Schilt ook de snelste World Grand Prix-winst van Aerts overwonnen na het winnen van de 2009 World Grand Prix Final in 5:54 minuten.

Gevochten tegen de grootte vechters

In 1997 brak hij de werkrelatie met Thom Harinck. Hij ging enige later met Andre Mannaart trainen, zelf een voormalige K-1-vechter. op 2 december 2006 trad Peter Aerts in op de K-1 World Grand Prix 2006 als reservevechter, toen hij zijn tegenstander Musashi in de eerste ronde door knock-out versloeg. Nadat Remy Bonjasky werd gedwongen om zich te onttrekken aan het toernooi door een blessure, ontmoette Aerts Glaube Feitosa in de halve finale en won hij zijn strijd door TKO in de tweede ronde. Zijn tegenstander in de finale was de regerende wereldkampioen Semmy Schilt, Aerts verloor de strijd met eenparigheid van stemmen.

K1 kampioen met de snelste knockout

Op 29 september 2007 ontmoette Aerts Ray Sefo bij de K-1 World GP 2007 in Seoul Final 16 in Korea. Hij won het gevecht aan het eind van de eerste ronde door TKO corner stop wanneer Ray Sefo de klok niet beantwoordde en zich voor het 15e jaar achtereenvolgend kwalificeerde voor K-1 World GP 2007 Final gehouden in 8 december 2007 in de Yokohama Arena, Japan . In de kwartfinale versloeg Aerts Junichi Sawayashiki uit Japan in de eerste ronde. In de halve finale versloeg hij twee keer de K-1 World Grand Prix winnaar Remy Bonjasky met eenparigheid van stemmen. Daarna ging hij twee keer in de finale voor het verdedigen van de titel tegen kampioen Semmy Schilt. Aerts verloor het gevecht door TKO in de eerste ronde nadat hij een kniebeschadiging had opgelopen.

Peter Aerts is een van de grote voorbeelden in de Nederlandse vechtsport en een waardig toetreder van onze Vechtsport Info Hall of Fame!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws