HALL OF FAME: THOM HARINCK Hall Of Fame
Hall Of Fame

HALL OF FAME: THOM HARINCK

HALL OF FAME: THOM HARINCK

Geboren te Den Haag, 22 december 1943

Nederlandse trainer coach van topkickboksers, en samen met Jan Plas een van de grondleggers van het kickboksen in Nederland. Thom Harinck mag zeker niet ontbreken in onze Hall of Fame, de man die ooit met de nacht trainingen begon en zijn vechters 's nachts door de Amsterdamse binnenstad liet hardlopen. Een ontzagwekkend gezicht en waar iedereen voor opzij ging. Een ware Hall Of Famer!

HALL OF FAME: THOM HARINCK

Hij trainde en coachte onder anderen:

  • Badr Hari
  • Peter Aerts
  • Imro van Hetten
  • Jérôme Le Banner
  • Hesdy Gerges
  • Nobu Hayashi
  • Bradock Anderson Silva
  • Frank Munoz
  • Amir Zeyada.

Ontwikkeling van eigen vechtstijl

Hij richtte in 1972 een eigen vechtstijl op, omdat hij ontevreden was over de bestaande vechtsporten, zoals karate. Hij mixte technieken van het Engels boksen met het Franse savate en het muay thai en noemde deze stijl chakuriki, hetgeen 'ontleende kracht' betekent. Onderdeel van de stijl werd ook het beheersen van traditionele wapens zoals bo, nunchaku en sai in combinatie met het beoefenen van zazen.

Thom Harinck medeoprichter van de NKBB

In 1976 was Thom Harinck medeoprichter van de NKBB. In 1978 waren Harinck en zijn team de eerste vechters die in Lumpini-stadion in Bangkok vochten. In 1983 richtte hij de MTBN op, in 1984 de EMTA (European Muay Thai Association) en in 1985 de WMTA (World Muay Thai Association). In 1990 werd Harinck als enige niet-Aziaat gekozen in de IMTA (International Muay Thai Association). Onder zijn leiding werd Branko Cikatić in 1993 de eerste K-1-wereldkampioen. Later ook Peter Aerts in 1994 en 1995.

Het eerste K-1-toernooi voor dames, gehouden in Amsterdam 1995, werd gewonnen door Corrine Geeris (chakuriki). In 1995 richtte Montri Mongkolsawad, de directeur van het Radjadammner boksstadion in Bangkok de WMTC (World Muay Thai Council) op en vroeg hij Thom Harinck om vice chairman te worden waaronder 47 landen vallen.

Dagelijks trainingen

In april 2013 stopte Harinck als trainer van kickboksers. In januari 2016 begon Thom Harinck weer met coachen. Hij geeft dagelijks trainingen aan een groep vechters, waaronder Hesdy Gerges. In mei 2016 publiceerde Harinck zijn Engelstalige biografie. Het boek draagt de titel "Thom Harinck: Godfather of Muay Thai in The West" en is samen met Julio Punch geschreven. Tegenwoordig is hij veel in Brazilië te vinden waar hij zijn kunde en kennis overbrengt op zijn leerlingen, en goed werk verricht in de favelas!

Bron: Wikipedia en derden

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws