HALL OF FAME: SHIHAN HUB ALKEN Hall Of Fame
Hall Of Fame

HALL OF FAME: SHIHAN HUB ALKEN

HALL OF FAME: SHIHAN HUB ALKEN

VECHTSPORT INFO HALL OF FAME: SHIHAN HUB ALKEN

Hub Alken begon op 18 jarige leeftijd met vechtsporten, hij haalde zijn eerste dan graden in de vechtsporten Judo en Jiu Jitsu. Later in 1963 ging hij over tot het trainen van Taekwondo en Kyokushin-kai Karate. Dar was hij al snel succesvol en haalde een eerste en tweede dan in deze sporten. Als innovator haalde hij het Shotokan Karate karate naar de regio Limburg naar eerst zelf in Duitsland deze vechtsport zich eigen te hebben gemaakt. In het Shotokan Karate heeft Hub Alken huidig een 7e dan graad en is hier mee Shihan in deze vechtsport.

HALL OF FAME: SHIHAN HUB ALKEN

Innovatie in het freefight

Hub Alken organiseerde in de jaren 70 Free fight wedstrijden en haalde hier zowel nationale als internationale faam mee. Het toenmalige free fight waren wedstrijden met gemixte vechtsporten (niet te verwarren met het huidige MMA). Er deden diverse vechtsport kampioenen aan mee.

Positieve invloed op de jeugd

Hub staat bekend om de vele nationale en internationale successen bij zowel de jeugd, cadetten, junioren en senioren bij het onderdeel Kumite en dit onder de KBN. Jongelingen opgeleid door hem hebben een grote reeks van successen behaald in de vechtsport wereld. Meer dan 200 vechtsporters zijn opgeleid door Hub Alken en zelfs internationaal uitgewaaierd zoals een van zijn leerlingen Nick Braaksma die in de VS zeer succesvol is. Onder de opgeleiden bevinden zich één 6de danner (zijn zoon Roger Alken), drie 4de danhouders en 3de, 2de en vele 1ste danhouders.

Van grote invloed op de vechtsport

Hub Alken is van grote invloed geweest en nog op de voornoemde vechtsporten. Op zijn sportschool leeft nog steeds de zelfde discipline en leer zoals door hem opgestart. Zijn zoon Roger Alken geeft nog steeds les in de normen en waarden die Hub heeft neergelegd. Dit garandeert de leerlingen dat zij op een goede sportschool worden opgeleid in de geest van weleer. Hub Alken heeft zijn plaats dan ook meer dan verdiend in de Vechtsport Info Hall Of Fame.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws