ZWARE KNOCK-OUT: 'GLORY Kickboxing gaat failliet' Columns
Columns

ZWARE KNOCK-OUT: 'GLORY Kickboxing gaat failliet'

ZWARE KNOCK-OUT: 'GLORY Kickboxing gaat failliet'
ZWARE KNOCK-OUT: 'GLORY Kickboxing gaat failliet'

"De grootste kickboks organisatie ter wereld GLORY kickboxing zit in de problemen. De organisatie die het kickboksen groot maakte gaat failliet."

Teksten als bovenstaand waren de afgelopen dagen te lezen op diverse forums en op social media. Ook lekte er nieuws naar buiten dat er grote betalingsproblemen zouden zijn. Zo hebben bedrijven rondom GLORY openstaande facturen uitstaan.

Via social media kwam er een brief naar buiten waaruit bleek dat het moederbedrijf Glory Sports International in financiële problemen zou verkeren. Crediteuren werd gevraagd claims te melden door een curator uit Singapore waar het moederbedrijf gevestigd is.

Wie pakt de handdoek op?

Bronnen melden dat zelfs het GelreDome niet betaald zou zijn, waar Rico Verhoeven en Badr Hari afgelopen december tegenover elkaar stonden. Ook zou het Nederlandse kantoor in Hilversum gesloten zijn wegens het niet betalen van de huur. Ook stapte mensen binnen het Nederlandse top management zelf op.

Als GLORY Kickboxing inderdaad stopt is dit zeer triest nieuws. De vraag is wat dit gaat doen met het kickboksen in Nederland. Vraag is ook waar de GLORY vechters hun nieuwe huis zullen vinden. Concurrenten als ONE Championship haalde al eerder voormalige GLORY vechters binnen.

Veel geld verdwenen

De vraag is hoe het zover heeft kunnen komen. Er waren tot voor kort geen signalen dat het bedrijf noodlijdend zou zijn, totdat de coronacrisis opkwam en GLORY events werden gecanceld. De investeerders achter GLORY zijn financieel daadkrachtig dus een geld injectie zou te verwachten zijn.

UPDATE: GLORY STUURT BRIEF AAN VECHTERS LEES HEM HIER

Zo sloeg groot aandeelhouder van GLORY, Pierre Andurand een grote slag in de oliehandel eerder dit jaar. Op social media is GLORY Kickboxing nog steeds actief alsof er niets aan de hand is. Intussen is het wachten tot de boel op zwart gaat. Of zal er een magische doorstart gemaakt worden, de kickboks fans op het laatste.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws