'Russen jagen op bekende vechtsporters in Oekraïne!' Dood zijn ze niets waard
Home / Columns / ‘Russen jagen op bekende vechtsporters in Oekraïne!’ Dood zijn ze niets waard

‘Russen jagen op bekende vechtsporters in Oekraïne!’ Dood zijn ze niets waard

'Russen jagen op bekende vechtsporters in Oekraïne!' Dood zijn ze niets waard

In de oorlog tussen Oekraïne en Rusland vechten een groot aantal vechtsporters mee. Waaronder een aantal bekende zoals Bellator MMA kampioen Yaroslav Amasov en bokslegendes de gebroeders Klitschko.

Dat de bekende vechtsporters helden zijn in hun land Oekraïne laat onverlet om te zeggen. Dat er een groot aantal mee vechten aan het front en daar hun status als idool nog meer vergroten zou een doorn in het oog zijn van de Russen. Als een van de sporters sneuvelt wordt dat groots aangekondigd in de Russische pers on social media.

Inmiddels zijn er al diverse vechtsporters gesneuveld aan het front door Russisch vuur en worden volgens critici ook bewust opgejaagd. Reden zou de populariteit van de sporters zijn die als helden worden gezien. ,,Ze willen ons in het hart raken door bekende sporters te doden”, is te lezen op social media onder een post waarin de dood van een kickbokskampioen wordt gemeld.

Voor het land

Ook beelden van een bekende sportschool die geraakt is door een raketaanval van de Russen roept emoties op. ,,Hier trainden onze kampioen en helden van het land. Ze willen ze doden want dood zijn ze niets meer waard”, aldus een commentaar. De Gym van de bekende kickboks coach Stas Voitenko lijkt compleet vernietigd te zijn (lees verder onder Instapost).

Toen de oorlog uitbrak en de Russen Oekraïne binnenvielen gaven veel vechtsporters gehoor aan de oproep om het land te verdedigen. Bokslegendes Wladimir en Vitali Klitschko waren een van de eersten die publieke aangaven aan de strijd mee te doen.

Bokskampioen Olesandr Usyk onderbreekt met toestemming zijn verblijf aan het front om in een rematch te boksen tegen Anthony Joshua. Verwacht wordt dat hij daarna zich weer in de strijd tegen de Russen mengt.

Bekijk ook

Live kijken naar kickbokslegende Buakaw's comeback op 6 juli? 'Zo doe je dat'

Live kijken naar kickbokslegende Buakaw’s comeback op 6 juli? ‘Zo doe je dat’

Buakaw Banchamek maakt een comeback.

Beveiliger schiet overvaller dood! 'MMA-training helpt' (video)

Beveiliger schiet overvaller dood! ‘MMA-training helpt’ (video)

Nilton César Silva Aguiar een veroordeelde moordenaar moest het met zijn leven bekopen vorige week maandag.

Dikkertje slaat lastig joch KO! 'Frietje met graag' (video)

Dikkertje slaat lastig joch KO! ‘Frietje speciaal graag’ (video)

Kom nooit tussen een hongerig iemand en zijn bestelling in een snackbar.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page