Rico Verhoeven even goed als iconische bokser: Zegt Glory baas Nieuws
Nieuws

Rico Verhoeven even goed als iconische bokser: Zegt Glory baas

Rico Verhoeven even goed als iconische bokser: Zegt Glory baas

Glory Kickboxing staat klaar om terug te keren met een spectaculaire Grand Prix-avond in Ahoy Rotterdam op 8 juni. De nieuwe CEO van Glory, Marshall Zelaznik, heeft in een interview met De Telegraaf onthuld dat er spannende ontwikkelingen in het verschiet liggen, met onder andere een nieuw puntensysteem, een objectievere ranking en natuurlijk knallende gevechten.

Zelaznik kon alvast de naam verklappen van de vierde deelnemer aan de Light Heavyweight Grand Prix: de Litouwer Sergej Maslobojev. Naast Maslobojev zullen de Roemenen Stefan Latescu en Bogdan Stoica, de Marokkaanse Nederlander Ibrahim El Bouni en mogelijk ook Bahram Rajabzadeh de strijd met elkaar aangaan.

Rajabzadeh maakte onlangs indruk tijdens de Grand Prix van een maand geleden en is nu in onderhandeling met Glory.

Rico Verhoeven heeft vechtershart zoals Muhammad Ali

Zelaznik ging in het interview ook uitgebreid in op de overwinning van Rico Verhoeven in de Grand Prix van afgelopen maand. Hij prees Verhoeven om zijn vechtershart en vergelijkt hem met legende Muhammad Ali.

"De spinning backfist van Levi Rigters in de finale was geweldig," aldus Zelaznik. "Maar het herstel van Rico was pas echt indrukwekkend. Muhammad Ali had diezelfde kwaliteit. Hij gaf nooit op, hoe moeilijk de situatie ook leek. Dát is wat een echte kampioen maakt."

Op zoek naar objectievere ranking

Zelaznik benoemde ook de kritiek op het huidige puntensysteem en de subjectieve ranking in de sport. Hij benadrukte dat Glory hard aan het werk is om een objectiever systeem te ontwikkelen. "De ambitie om een puntensysteem te creëren is er zeker," aldus Zelaznik. "

Fans en vechters willen allemaal weten of er objectieve criteria zijn voor de ranking. De precieze uitvoering is complex, maar we bekijken alle mogelijkheden."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws