Tyson's kans op verlies is groot: Waarom stapt hij toch weer de ring in? Nieuws
Nieuws

Tyson's kans op verlies is groot: Waarom stapt hij toch weer de ring in?

Tyson's kans op verlies is groot: Waarom stapt hij toch weer de ring in?

Toen bekend werd dat Tyson weer de ring in zou stappen, stond de vechtsportwereld op zijn kop. De 57-jarige bokslegende heeft de afgelopen jaren tenslotte geen wedstrijd meer gevochten. Nu de storm is gaan liggen en de winkansen concreter worden, daalt het vertrouwen in een overwinning van Iron Mike. Waarom kiest hij er toch voor om de ring in te stappen tegen de 30 jaar jongere Jake Paul?

De carriere van Tyson

Mike Tyson behoort tot de grootste bokslegendes uit de geschiedenis. Slechts zes wedstrijden wist hij niet te winnen. Niet alleen de resultaten maar ook zijn boksstijl maakten Iron Mike tot een icoon in de vechtsportwereld die op zijn hoogtepunt de handschoenen aan de wilgen hing.

Nu neemt Mike het risico om af te gaan tegen Jake Paul en zijn reputatie te beschadigen. Feit is dat Tyson langzamer en zwakker zal zijn dan in zijn gouden jaren en daarmee op 20 juli niet de beste versie van zichzelf zal laten zien. Dit zou het imago en de carrière van Tyson een bittere nasmaak kunnen geven.

Geweldige vorm ondanks zijn leeftijd

In maart circuleerden er meerdere video´s op het internet van trainingssessies van Mike. Iedereen zal erkennen dat zeker gezien zijn leeftijd, Tyson in geweldige vorm is. De kenner ziet echter meteen dat de Tyson vandaag van een ander kaliber is dan ruim 30 jaar geleden. Mike is trager en komt een stuk minder intimiderend over. De dominantie is verdwenen.

De fans hebben dit ook opgemerkt en zijn onzeker over winst voor Mike. De Sport en Google experts van Bettingbonus Nederland, hebben ons in Google Trends laten zien dat er vlak na de bekendmaking van de wedstrijd, online veel werd gezocht op ´Jake Paul Mike Tyson odds´. Onder de fans lijkt er dus ook een bepaalde onzekerheid te leven. Een gegarandeerde winst voor Mike lijkt niemand helemaal zeker van.

Tyson's kans op verlies is groot: Waarom stapt hij toch weer de ring in?
Google Trends Mike Tyson zoekopdrachten

Bookmakers geloven in winst voor Jake Paul

De odds zien er voor Mike niet goed uit. Een snelle zoekopdracht bij bookmakers TOTO en Bet365 maakt snel duidelijk dat Jake Paul de duidelijke favoriet is. Op 25 april 2024 zijn dit namelijk de odds:

TOTO: Jake Paul (1.60) vs Mike Tyson (2.20)

Bet365: Jake Paul (1.61) vs Mike Tyson (2.30)

Lage odds betekenen een grotere kans op de uitslag. Je ziet hieraan dus duidelijk dat Jake Paul de favoriet is voor deze wedstrijd.

Waarom stapt Tyson toch de ring in?

Of Mike Tyson zijn imago op het spel zet voor deze wedstrijd is natuurlijk niet helemaal zeker. Een verlies tegen een 30 jaar jongere opponent is tenslotte niets om je voor te schamen. Het is goed mogelijk dat het geld de drijfveer is voor Mike om zijn carrière weer wat leven in te blazen, de bokser staat er namelijk om bekend dat hij zijn financiën niet geweldig op orde heeft.

Voor dit gevecht is er 40 miljoen dollar te verdelen en dat is niet verkeerd als het financieel even tegenzit.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws