'Held van Mariupol': Kickbokskampioen sneuvelt in strijd tegen de Russen
Home / Nieuws / ‘Held van Mariupol’: Kickbokskampioen sneuvelt in strijd tegen de Russen

‘Held van Mariupol’: Kickbokskampioen sneuvelt in strijd tegen de Russen

'Held van Mariupol': Kickbokskampioen sneuvelt in strijd tegen de Russen

Oleksii Yanin, de Oekraïense kickboks en Thaiboks bokskampioen, is omgekomen in de gevechten om Mariupol. Hij diende in het Special Operations Detachment “Azov” van de Nationale Garde van Oekraïne. Hij laat zijn vrouw Tamara en zoon Nazarii achter.

Yanin sneuvelde al in de nacht van 6 op 7 april in Mariupol tijdens militaire operaties; het ministerie heeft de informatie pas op 24 mei vrijgegeven. Door de penibele situatie in Mariupol was het niet eerder mogelijk de dood van de kickbokser te bevestigen.

In 2014, toen Rusland de Krim bezette en de oorlog begon in Donbas, nam Yanin dienst als vrijwilliger bij de Oekraïense strijdkrachten. Na de inval in februari dit jaar keerde hij terug actieve dienst en koos hij ervoor zijn vaderland te verdedigen.

Berucht legeronderdeel

Yanin diende in het beruchte “Azov” regiment, aldus de Oekraïense pers. ,,Yanin werd geconfronteerd met de wijdverbreide invasie van Russische agressors in Oost-Oekraïne en was een van de helden van de verdediging van Mariupol”, aldus de Oekraïense regeringsverklaring.

Op 21-jarige leeftijd begon hij met kick en thaiboksen om daarna ruim negen jaar als bokser in de ring te staan. Yanin is niet de eerste bekende vechtsporter die overlijdt terwijl hij zijn land verdedigd. Afgelopen week werd bekend dat ook een bokskampioen het leven liet aan het front.

Bekijk ook

Badr Hari belooft hels gevecht tegen Overeem: 'Bereidt te sterven'

Badr Hari belooft hels gevecht tegen Overeem: ‘Bereidt te sterven’ (video)

Badr Hari zal op 8 oktober het beste van zichzelf geven in zijn gevecht tegen Alistair Overeem op Glory collision 4.

Glory Kickboxing voortaan te zien op videoland: ‘Einde PPV’

Glory Kickboxing voortaan te zien op videoland: ‘Einde PPV’

Glory Kickboxing kondigt vandaag aan dat de evenementen van de grootste kickboksorganisatie voortaan te zien zullen zijn via RTL/Videoland.

Ex-voetballer Andrew Mikkelsen mept rivaal KO! 'Trappen kan hij ook' (video)

Ex-voetballer mept rivaal KO! ‘Trappen kan hij ook’ (video)

Andrew Mikkelsen voormalig aftrap specialist bij het BYU Cougars footballteam nam zaterdag deel aan zijn vierde MMA-gevecht.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page