'Held van Mariupol': Kickbokskampioen sneuvelt in strijd tegen de Russen Nieuws
Nieuws

'Held van Mariupol': Kickbokskampioen sneuvelt in strijd tegen de Russen

'Held van Mariupol': Kickbokskampioen sneuvelt in strijd tegen de Russen

Oleksii Yanin, de Oekraïense kickboks en Thaiboks bokskampioen, is omgekomen in de gevechten om Mariupol. Hij diende in het Special Operations Detachment "Azov" van de Nationale Garde van Oekraïne. Hij laat zijn vrouw Tamara en zoon Nazarii achter.

Yanin sneuvelde al in de nacht van 6 op 7 april in Mariupol tijdens militaire operaties; het ministerie heeft de informatie pas op 24 mei vrijgegeven. Door de penibele situatie in Mariupol was het niet eerder mogelijk de dood van de kickbokser te bevestigen.

In 2014, toen Rusland de Krim bezette en de oorlog begon in Donbas, nam Yanin dienst als vrijwilliger bij de Oekraïense strijdkrachten. Na de inval in februari dit jaar keerde hij terug actieve dienst en koos hij ervoor zijn vaderland te verdedigen.

Berucht legeronderdeel

Yanin diende in het beruchte "Azov" regiment, aldus de Oekraïense pers. ,,Yanin werd geconfronteerd met de wijdverbreide invasie van Russische agressors in Oost-Oekraïne en was een van de helden van de verdediging van Mariupol", aldus de Oekraïense regeringsverklaring.

Op 21-jarige leeftijd begon hij met kick en thaiboksen om daarna ruim negen jaar als bokser in de ring te staan. Yanin is niet de eerste bekende vechtsporter die overlijdt terwijl hij zijn land verdedigd. Afgelopen week werd bekend dat ook een bokskampioen het leven liet aan het front.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws