Jake Paul en Logan Paul beweren de beste boksers ter wereld te zijn: 'Hoe durven ze' Columns
Columns

Jake Paul en Logan Paul beweren de beste boksers ter wereld te zijn: 'Hoe durven ze'

Jake Paul en Logan Paul beweren de beste boksers ter wereld te zijn: 'Hoe durven ze'

Logan Paul won gisteravond van zijn tegenstander Dillon Danis tijdens een bokswedstrijd waar volgens experts de honden geen brood van lusten. En om eerlijk te zijn was het niet om aan te zien. Maar wat boeit het, dit leverde beiden miljoenen op.

Het boksen maar ook andere vechtsporten werden de laatste jaren ontdekt als melkkoe om even snel veel geld te pakken. Vooral de zogenaamde influencers zoals KSI, Logan en Jake Paul, maar ook andere populaire social media figuren doen of deden er aan mee. Voor de echte vechtsport en boksliefhebbers een doorn in het oog en steek door het sporthart.

Al met al draait influencers boksen om het creëren van een opwindend en lucratief entertainment product door gebruik te maken van de populariteit van bekende sociale mediapersonaliteiten. "Het evenement is vooral gericht op het aantrekken van een online publiek en het genereren van inkomsten, eerder dan op het bevorderen van de bokssport als zodanig", zei een van de eerste organisatoren in het verleden.

Jake Paul en Logan Paul maken de bokssport belachelijk

Het ergste is nog dat ook bekende vechters het fenomeen ontdekte en zelfs de boksring in gingen, zoals UFC-vechters Ben Askren, Tyron Woodley en badboy Nate Diaz, die allen verloren van influencer Jake Paul. Critici vinden dat dit soort prof vechters de sport verkwanselen om hun zakken te vullen, want zelfs verliezen levert je zo een miljoentje op. De winsten van Paul maken hem echt geen topper, ook al denkt hijzelf van wel. De wedstrijden waren niet om aan te zien en er wordt zelfs gesproken van opgezet spel.

Of dit laatste waar is moet blijken en is niet bewezen, maar de kwaliteit van de gevechten waren niet prof-waardig. Ook Logan Paul beweerd samen met zijn broer Jake het boksen te hebben veranderd. Een nogal gedurfde bewering, maar zolang prof vechters zich mengen dit soort influencers en liever hun zakken op een gemakkelijke manier vullen dan echt vol te knokken, werken deze eerder mee aan de neergang dan de bevordering van de sport.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws