Wladimir Klitschko wil verbod op bokswedstrijd Canelo tegen Bivol Boks Nieuws
Boks Nieuws

Wladimir Klitschko wil verbod op bokswedstrijd Canelo tegen Bivol

Wladimir Klitschko wil verbod op bokswedstrijd Canelo tegen Bivol

Wladimir Klitschko, voormalig zwaargewicht bokskampioen zegt dat Dmitry Bivol niet in staat zou moeten zijn om op 7 mei te vechten tegen superster Canelo Alvarez. Dit in het licht van de Russische invasie van Oekraïne. Klitschko zegt dat alle “Russische vertegenwoordigers gesanctioneerd moeten worden.”

Hoewel Bivol niet meedoet aan de invasie van Oekraïne, vindt Wladimir nog steeds dat hij niet tegen Canelo mag vechten. Bivol werd geboren in Tokmak, Kirgizië, en woont in Sint-Petersburg, Rusland. De Mexicaanse superster Canelo zal naar verwachting niet alleen tegen Bivol vechten voor zijn WBA-titel. Maar ook de Russische Artur Beterbiev in 2023 of 2024 voor diens IBF en WBC-titels.

,,Absoluut niet", zei Wladimir Klitschko tegen BBC Boxing toen hem werd gevraagd of Dmitry Bivol op 7 mei tegen Canelo zou mogen vechten. ,,Deze sanctie gaat niet om de atleten, het gaat over de politiek van Rusland."

Politiek besluit

,,Elke Russische vertegenwoordiger moet in dit geval worden gesanctioneerd, omdat we op deze manier Rusland laten zien dat de wereld tegen deze zinloze oorlog is. Er zit niets goeds in deze oorlog', aldus Klitschko. Het is onwaarschijnlijk dat Canelo op 7 mei van gedachten zal veranderen over het feit dat hij tegen Bivol wil vechten

Canelo zijn focus ligt op het veroveren van alle wereldtitels in de lichtzwaargewicht divisie. Het zou echter interessant zijn als Canelo plotseling zou besluiten om niet tegen Bivol te vechten. Want het zou enorm nieuws zijn en het zou veel boksfans verbazen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws