Boksclash Canelo en Bivol in gevaar: 'Verbod kan roet in eten gooien' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Boksclash Canelo en Bivol in gevaar: 'Verbod kan roet in eten gooien'

Boksclash Canelo en Bivol in gevaar: 'Verbod kan roet in eten gooien'

Saúl "Canelo" Álvarez vecht tegen de Russische Dmitry Bivol, op 7 mei in Las Vegas, Nevada. Echter brengt de situatie tussen Rusland en Oekraïne extra spanningen mee omtrent het gevecht.

Sinds hij in november 2019 de licht-zwaargewicht kampioen Sergey Kovalev uitschakelde. Is dit de tweede keer dat Canelo op 175 pond in de boksring staat. Bivol , 31, is een lange, krachtige vechter die weet hoe hij met afstand moet omgaan en beschikt over techniek.

Grote kans

Canelo reageerde op zijn sociale netwerken: ,,Ik ben erg blij met deze strijd tegen Dmitry Bivol. Het is weer een grote uitdaging voor mij en mijn carrière, vooral als ik in gewicht omhoog ga en een uitzonderlijke kampioen in Bivol tegenkom."

,,Ik ben ook erg opgewonden dat we dit gevecht gepland hebben voor het weekend van Cinco de Mayo, 7 mei. Waar alle fans van kunnen genieten, we zullen klaar zijn, zoals we altijd zijn", aldus Canelo. Bivol op zijn beurt is blij met het gevecht tegen de Mexicaanse legende.

Tegen de beste

,,Ik heb altijd de beste willen vechten! Ik denk dat de rest van mijn doelen op 7 mei werkelijkheid zullen worden", zei Bivol. Nu er echter de oorlog situatie is ontstaan tussen Rusland en de Oekraïne lijkt de geplande locatie in gevaar. Maar ook het gevecht zelf. Internationaal worden al Russische atleten geweerd of mogen niet uitdragen dat zij Russen zijn.

Zo is het al verboden door boksbond WBC om een Russische vlag te dragen bij opkomst naar de ring. Las Vegas komt ook in het geding doordat Amerika er voor kan kiezen geen visum uit te geven aan Bivol. Als ontsnapping wordt Dubai genoemd als locatie voor het gevecht. Afhankelijk van hoe de situatie in Oekraïne zich ontwikkeld.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws