Usyk slaat terug naar Fury en accepteert aanbod voor gevecht! 'Deal eindelijk rond' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Usyk slaat terug naar Fury en accepteert aanbod voor gevecht! 'Deal eindelijk rond'

Usyk slaat terug naar Fury en accepteert aanbod voor gevecht! 'Deal eindelijk rond'

Oleksandr Usyk heeft Tyson Fury's bluff beantwoord door diens 70/30 verdeling voor hun onbetwiste titelgevecht op 29 april in het Wembley Stadium in Londen, Engeland, te accepteren.

De twee vechters hebben de WBA laten weten dat ze een akkoord hebben bereikt voor deze partij tegen de deadline van 5:00 uur GMT van vandaag om de verplichte partij tegen Daniel Dubois te vermijden. Usyks enige voorwaarde voor WBC-kampioen Fury is dat hij £ 1 miljoen van zijn vechtgage moet doneren aan het Oekraïense volk na de wedstrijd volgende maand op 29 april.

De vier wereldtitels zullen op het spel staan tijdens de Fury vs. Usyk partij volgende maand, waarbij de winnaar de onbetwiste kampioen wordt, de eerste in 40 jaar. Het is nog onbekend hoe goed Tyson Fury in vorm zal zijn voor deze partij, aangezien hij blijkbaar nog niet is begonnen met trainen. Hij zal hard moeten werken om in topvorm te komen om Usyk te kunnen verslaan op 29 april. Usyk heeft al maanden getraind en ziet eruit in uitstekende conditie.

Oleksandr Usyk heeft Tyson Fury's geldaanbod geaccepteerd voor gevecht

Dit zal geen makkelijke partij zijn voor Fury zoals zijn laatste twee partijen tegen Derek Chisora en Dillian Whyte. Usyk heeft veel meer talent dan die twee Britse boksers en Fury zal zijn eenvoudige grabbing & leaning stijl die hij de afgelopen vier jaar met zijn trainer Sugarhill Steward heeft gebruikt, niet kunnen gebruiken.

Fury zal terug moeten naar het niveau dat hij had toen hij Wladimir Klitschko in 2015 versloeg. Toen was Fury lichtvoetig en in staat om te bewegen en te boksen. Voor hij veel lichaamsgewicht toevoegde en Sugarhill als zijn trainer aannam. Het zou te lang duren voor Fury om voldoende gewicht te verliezen en zijn conditie op te bouwen om een snel tempo gevecht aan te kunnen met Usyk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws