Uniek! Francis Ngannou stormt de WBC top 10 ranglijst binnen na gevecht met Tyson Fury Boks Nieuws
Boks Nieuws

Uniek! Francis Ngannou stormt de WBC top 10 ranglijst binnen na gevecht met Tyson Fury

Uniek! Francis Ngannou stormt de WBC top 10 ranglijst binnen na gevecht met Tyson Fury

Francis Ngannou heeft de bokswereld verrast met zijn recente prestatie tegenover Tyson Fury. Zijn indrukwekkende vertoning heeft hem een plaats in de top tien rankings van de World Boxing Council (WBC) opgeleverd. Deze erkenning benadrukt zijn opkomst als een prominente figuur in de zwaargewicht divisie.

Voormalig UFC kampioen Ngannou, vooral bekend om zijn carrière in mixed martial arts (MMA), toont aan dat hij ook in de boksring zijn mannetje staat. Zijn overgang naar het boksen heeft geleid tot een spannend gevecht tegen Fury op 28 oktober 2023 in Riyadh, Saoedi-Arabië, waarin hij heeft laten zien dat hij een kracht is om rekening mee te houden.

WBC Zwaargewicht divisie verwelkomt nieuw talent

Met deze nieuwe ranking in de top 10 van de WBC zwaargewichten betreedt Ngannou officieel de arena van het boksen. De WBC, een van de meest prestigieuze boksbonden ter wereld, erkent de vaardigheden en het potentieel van Ngannou door hem in de top tien te plaatsen wat op zich uniek te noemen is.

Toekomstige gevechten en mogelijkheden

Deze ranking opent de deur voor Ngannou voor toekomstige grote gevechten en de kans om zich verder op te werken naar een wereldtitelgevecht. Zijn opname in de top tien is niet alleen een persoonlijke overwinning maar ook een interessante ontwikkeling voor de boksport.

WBC Zwaargewicht

Positie Naam
Kampioen Tyson Fury
1 Deontay Wilder
2 Anthony Joshua
3 Arslanbek Makhmudov
4 Frank Sanchez
5 Efe Ajagba
6 Jared Anderson
7 Martin Bakole
8 Joseph Parker
9 Otto Wallin
10 Francis Ngannou
2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws