Topbokser Kamil Sokolowski jarenlang geschorst na positieve test op doping Boks Nieuws
Boks Nieuws

Topbokser Kamil Sokolowski jarenlang geschorst na positieve test op doping

Topbokser Kamil Sokolowski jarenlang geschorst na positieve test op doping

De Poolse zwaargewicht bokser Kamil Sokolowski is voor drie jaar geschorst na een positieve test op testosteron. De test werd afgenomen na zijn gevecht met Frazer Clarke, waarin Clarke de overwinning behaalde op punten.

Sokolowski heeft toegegeven dat hij een supplement heeft gebruikt dat het verboden testosteron bevatte, wat leidde tot zijn schorsing. De schorsing werd teruggebracht van vier naar drie jaar omdat hij de overtreding heeft erkend. De schorsing gaat met terugwerkende kracht in op 21 april 2023

Verklaring van UKAD

UKAD, de UK Anti-Doping Agency, heeft een verklaring uitgebracht waarin ze uitleggen dat op 12 november 2022 een urineonderzoek van Sokolowski na zijn gevecht met Frazer Clarke een positief resultaat opleverde voor testosteron en zijn metabolieten. Testosteron staat vermeld als een verboden stof op de Prohibited List van het World Anti-Doping Agency (WADA).

Sokolowski reageerde op de bevindingen door toe te geven dat hij een supplement had gebruikt dat testosteron bevatte. Hierdoor werd zijn schorsing teruggebracht van vier naar drie jaar, en deze ging in op 21 april 2023.

Gevolgen voor Sokolowski

De schorsing van Sokolowski heeft aanzienlijke gevolgen voor zijn bokscarrière, aangezien hij voor drie jaar is uitgesloten van alle sportactiviteiten. Het gevecht met Frazer Clarke, dat plaatsvond in november, heeft nu geleid tot een langdurige schorsing en werpt vragen op over het gebruik van supplementen in de bokswereld.

Sokolowski's zaak benadrukt het belang van bewustzijn en naleving van anti-dopingregels in de sport.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws