Sensatie in de boksring! Kenshiro Teraji behoudt na 9 ronden oorlog met Hekkie Budler wereldtitel Boks Nieuws
Boks Nieuws

Sensatie in de boksring! Kenshiro Teraji behoudt na 9 ronden oorlog met Hekkie Budler wereldtitel

Sensatie in de boksring! Kenshiro Teraji behoudt na 9 ronden oorlog met Hekkie Budler wereldtitel

Kenshiro Teraji, ook wel bekend als de 'Amazing Boy', heeft opnieuw zijn bijnaam waargemaakt door Hekkie Budler te verslaan vandaag in Japan.

De tweevoudig regerend lineal/WBA/WBC junior vlieggewicht kampioen Kenshiro Teraji behaalde zijn vierde opeenvolgende knock-out, ditmaal met een stoppage in de negende ronde tegen voormalig tweevoudig titelhouder Hekkie Budler.

Een reeks stoten liet Budler hulpeloos achter de touwen, waarna scheidsrechter Lupe Garcia het gevecht stopte op 2 minuten en 19 seconden van de negende ronde in de Ariake Arena in Tokio. Teraji verbeterde zijn boksrecord naar 22-1 (14KOs) en is nu 13-1 (9KOs) in belangrijke titelgevechten die twee regeerperiodes beslaan.

Bikkelharde boksstrijd in negen rondes

Budler zakte naar 35-5 (11KOs) in een mislukte poging om een drievoudig titelhouder te worden in twee gewichtsklassen.

De voormalige WBA-strogewicht en WBA/IBF junior vlieggewicht titelhouder verdiende deze titelkans met een twaalfronden overwinning op voormalig WBO-kampioen Elwin Soto in hun WBC-titel eliminatiewedstrijd op 25 juni vorig jaar in Mexico-Stad.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws