Toekomst Olympisch boksen dit weekeinde beslist! 'Maken of breken' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Toekomst Olympisch boksen dit weekeinde beslist! 'Maken of breken'

Toekomst Olympisch boksen dit weekeinde beslist! 'Maken of breken'

Over de toekomst van boksen op de Olympische Spelen wordt deze week beslist. Het lot zal in handen zijn van degenen die op 25 september in Armenië zullen stemmen, om de president van de IBA (voorheen AIBA) te kiezen.

Na een uitgebreide update over de status van het Olympisch boksen te hebben besproken in de raad van bestuur van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), inclusief de bestuurskwesties van de International Boxing Association (IBA, voorheen AIBA), erkent momenteel de genoemde groep het boksen niet.

Nederlandse topkandidaat

De huidige president Umar Kremlev heeft voortdurend te maken gehad met tegenstand. Bij de laatste verkiezingen was er een vreselijke controverse door de kandidatuur te negeren van de Nederlander Boris Van Der Vorst. Die bekend staat de kandidaat te zijn die de voorkeur heeft van de nationale amateurboksfederaties

De wereld wacht op wat er op zondag de 25e zal gebeuren en van daaruit zal het mogelijk zijn om een ​​duidelijker beeld te krijgen. In afwachting van die nauwe samenwerking met het IOC, om het pad van deze sport in de Olympische Spelen te hervatten, aangezien boksen er deel van uitmaakt sinds 1904.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws