Boks drama: Van der Vorst slaat IBA 'KO' toch verkiesbaar als voorzitter Boks Nieuws
Boks Nieuws

Boks drama: Van der Vorst slaat IBA 'KO' toch verkiesbaar als voorzitter

Boks drama: Van der Vorst slaat IBA 'KO' toch verkiesbaar als voorzitter

Boris van der Vorst heeft met succes de zaak gewonnen die hij aanspande tegen internationale boksbond IBA. De voorzitter van de Nederlandse Boksbond, heeft het besluit dat hij zich geen kandidaat mocht stellen als voorzitter van IBA weten terug te laten draaien.

De IBA die het ene na het andere corruptie schandaal te verwerken kreeg moet nu ook een verlies slikken tegen de Nederlander van de Vorst. Deze had zich aangemeld als tegenkandidaat voor de zittende Russische voorzitter Umar Kremlev.

Echter kreeg van der Vorst te horen dat zijn kandidatuur nietig werd verklaard. De Nederlander pikte dit niet en spande een zaak aan tegen de IBA. Vandaag werd bekend dat zijn protest terecht was en Van der Vorst door sporttribunaal CAS in het gelijk gesteld.

In het gelijk gesteld

,,"Het is een fantastische dag", reageert Boris Van der Vorst bij de NOS op de uitspraak. ,,Ik veronderstel dat er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven, dat is hoe het zou moeten gaan. We verdienen een faire kans."

,,Ik wil er voor vechten dat onze sport de olympische status behoudt", zegt van der Vorst. ,,Daar ga ik echt alles voor doen." Zoals het er nu voorstaat, verliest het boksen na de Olympische Spelen van Parijs in 2024 zijn olympische status. Eerder sprak het IOC al zijn afkeer uit over de gang van zaken bij de IBA.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws