Oleksandr Usyk wordt een hele grote test voor Tyson Fury: 'Erop of eronder' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Oleksandr Usyk wordt een hele grote test voor Tyson Fury: 'Erop of eronder'

Oleksandr Usyk wordt een hele grote test voor Tyson Fury: 'Erop of eronder'

Tyson Fury leverde in oktober 2023 een teleurstellende prestatie toen hij met een nipte split-decision overwinning Francis Ngannou versloeg. Hoewel van Fury werd verwacht dat hij de MMA-vechter zou domineren in een entertainend gevecht, bood de voormalige UFC-kampioen verrassend veel weerstand.

Ngannou's indrukwekkende prestatie tegen Fury

De 37-jarige Ngannou, ondanks een lengtenadeel van vijf inch, wist 59 slagen te landen tegenover de 71 van Fury. Echter, de manier waarop het gevecht verliep, leek in het voordeel van Ngannou, vooral nadat Fury het gevecht verliet met een blauw oog (lees verder onder video).

Na zijn bijna-rampzalige gevecht tegen Ngannou, heeft WBC-titelhouder Fury een zwaargewicht unificatiegevecht opgezet tegen Oleksandr Usyk op 17 februari. De winnaar van het "Ring of Fire" gevecht zou waarschijnlijk de winnaar van Ngannou's volgende gevecht tegen Anthony Joshua kunnen treffen.

Bob Arum vraagt zich af of Fury zijn vorm verloren heeft

Top Rank-baas Bob Arum vraagt zich af of de 35-jarige Fury, die hij mede promoot, plotseling is verouderd. "Laten we eerlijk zijn. Als je naar Fury's laatste gevecht met Ngannou kijkt, was hij ofwel echt niet voorbereid, of hij heeft een stap verloren," zegt Arum tegen onze redactie.

Fury zal proberen zijn vorm te herwinnen om weer een kracht te worden in de bokswereld. Arum is ervan overtuigd dat "The Gypsy King" kan opstaan voor de gelegenheid. "Ik geloof echt dat [Fury vs. Usyk] een fascinerend gevecht gaat worden," zei Arum. "Usyk is een zeer slimme vechter. Hij bereidt zich extreem goed voor. Hij is onbevreesd. Dat zal een zeer grote test zijn voor Fury. Fury weet dat. Hij traint ijverig voor het gevecht."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws