Usyk verslaat Joshua in rematch! 'Titels blijven in Oekraïne' (video) Boks Nieuws
Boks Nieuws

Usyk verslaat Joshua in rematch! 'Titels blijven in Oekraïne' (video)

Usyk verslaat Joshua in rematch! 'Titels blijven in Oekraïne' (video)

Oleksandr Usyk uit Oekraïne won afgelopen nacht zijn rematch tegen Anthony Joshua. Door middel van een split-beslissing in Saoedi-Arabië. De juryleden scoorden 113-115, 115-113 en 116-112 voor Usyk.

De voormalige wereldkampioen cruiserweight Usyk, stond tegenover een verbeterde Joshua, maar versloeg hem opnieuw in slechts zijn vierde zwaargewicht gevecht. Usyk, nu ongeslagen met 20-0, daagde onmiddellijk Tyson Fury, uit.

Overwinning op Fury zou alle vier de zwaargewicht titels verenigen en een kroon op het werk zijn voor de sublieme Oekraïner, een voormalig uitmuntend amateur en Olympisch zwaargewicht kampioen.

Fury de volgende

"Ik weet zeker dat Tyson Fury nog niet met pensioen is", zei Usyk tegen de menigte. "Ik ben ervan overtuigd dat hij met mij wil vechten. Ik wil met hem vechten. Als ik niet tegen Tyson Fury vecht, vecht ik helemaal niet."

Het gevecht werd op free-to-air TV bekeken door miljoenen Oekraïners die onder de Russische invasie leefden. Usyk schreef zich in om voor zijn land te vechten voordat hij de rematch accepteerde. ,,Ik geef deze overwinning aan mijn land, aan mijn familie, aan mijn team en aan alle militairen die het land verdedigen", zei hij tegen de King Abdullah Sports City Arena met 12.000 zitplaatsen in Jeddah.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws