Lethwei bare knuckle bokser zwaar toegetakeld in titelgevecht Boks Nieuws
Boks Nieuws

Lethwei bare knuckle bokser zwaar toegetakeld in titelgevecht

Lethwei bare knuckle bokser zwaar toegetakeld in titelgevecht
Lethwei bare knuckle bokser zwaar toegetakeld in titelgevecht

Blote vuist bokskampioen António Faria behield zijn titel vrijdag tegen Francisco Viñuelas tijdens het World Lethwei Championship.

De Portugese António Faria behield de Lethwei WLC wereldtitel na het verslaan van de Spanjaard Francisco Viñuelas door technische KO. Echter kwam Faria en zelf niet zonder kleerscheuren vanaf en werd naar het ziekenhuis vervoerd.

Kopstoten toegestaan

Faria zijn knock-out winst record voort door uitdager Vinuelas aan het einde van ronde 3 af te maken om zijn titel te behouden. Naast het behouden van de Light Welterweight titel, heeft Faria de status van 'koning van de knock-outs' van de competitie die in Thailand wordt gehouden, geconsolideerd.

Lethwei of Birmees boksen is de meest brute vorm van blote vuist vechten waar zelfs kopstoten zijn toegestaan. Het gaat zelfs zover dat als een vechter knock-out gaat en deze ontwaakt de wedstrijd gewoon voortgezet wordt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws