Bare knuckle boksen maakt opmars: Wanneer volgt ons land? – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bare knuckle boksen maakt opmars: Wanneer volgt ons land?

Bare knuckle boksen maakt opmars: Wanneer volgt ons land?

Mark Godbeer (R) in gevecht met Mighty Mo (L) bij VALOR

Je kunt haast niet meer om Bare knuckle boksen heen, langzaam aan wint het dan ook flink terrein

Het lijkt een kwestie van tijd voordat het Bare knuckle boksen, in de volksmond bekend als blote vuist boksen in Nederland zal gaan landen. De brute vechtsport waar met de blote vuist geknokt wordt wint aan populariteit en de eerste Nederlandse deelnemers zijn dan ook al actief.

ZIE OOK >> Mark Godbeer pakt VALOR Bare knuckle wereldtitel

Engeland en Amerika lijken het voortouw te nemen met de legalisatie van het Bare knuckle en de ene na de andere organisatie steekt dan ook de kop op. BKFC, BKB en recentelijk VALOR trekken grote namen binnen uit de vechtsport. Zo werd UFC-veteraan Mark Godbeer enige weken geleden de eerste zwaargewicht Bare knuckle kampioen bij het debuut van VALOR.

Waar doen we moeilijk over

Toch wordt er erg moeilijk gedaan over de sport die als zeer bloederig wordt omschreven, de vraag is waarom. Toen het kickboksen ontstond en richting Nederland kwam stond ook niet iedereen direct te juichen, nu is het de meest gevierde vechtsport in ons land met veel beoefenaars.

De variant uit Myanmar het voormalige Birma, Leithwei doet zelf nog een schepje bovenop, daar zijn daar zelfs kopstoten toegestaan. Toegegeven het is geen sport voor iedereen, maar zeker spectaculair om te zien. Overigens is het full contact vechten met de blote vuist niet vreemd in ons land, neem het Kyokushinkai karate maar eens.

Geef het volk wat het wil

Echter hebben wij sinds enige tijd te maken met de Vechtsportautoriteit, deze is in het leven geroepen om toezicht te houden. Geluiden uit de VA geven aan dat deze een sport als Bare knuckle niet snel zal goedkeuren, maar wat als het volk roept, deze willen immers brood en spelen.

Het lijkt een uitgelezen kans om een sport als Bare knuckle te sanctioneren voordat deze in de diepe krochten van het illegale circuit raken. Er is immers leuk geld mee te verdienen, niet alleen voor de vechters. Wat vindt u moet Bare knuckle een kans krijgen in Nederland?

Bekijk ook

📷 ‘Wonder Woman is ok’: 3e kind UFC-ster McGregor geboren

De McGregor-clan is nu een gezin van 5

Nieuw Judo magazine gelanceerd: ‘Blijf op de hoogte’

Voor de prijs hoef je het als judo fan niet te laten

GOED NIEUWS: Sportscholen mogen weer open

De versoepelingen die voor woensdag gepland staan gaan door,

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page