'Ik wil Tyson Fury!' Brits boksicoon uitgedaagd door Chinese knockout koning Boks Nieuws
Boks Nieuws

'Ik wil Tyson Fury!' Brits boksicoon uitgedaagd door Chinese knockout koning

'Ik wil Tyson Fury!' Brits boksicoon uitgedaagd door Chinese knockout koning

Zhilei Zhang heeft zijn zinnen gezet op een gevecht met niemand minder dan Tyson Fury. Afgelopen zaterdag versloeg de Chinees Joe Joyce voor de tweede keer.

De Chinese bokser, met een indrukwekkend record van 26-1-1 (21 KO), onthulde dat hij eerder dichtbij een gevecht met Fury was en gelooft nu dat dit haalbaar is. "Ik wil Tyson Fury," verklaarde Zhang vastberaden. "Nu zijn er geen obstakels meer. De weg is vrij. Laten we het doen."

Zhang voorspelt zelfs hetzelfde lot voor Fury als voor Joyce als ze elkaar treffen: "Het zal hetzelfde zijn, Chinese kracht en snelheid!"

Deze confrontatie belooft niet alleen een lucratieve strijd te worden, maar ook een van wereldklasse, met Zhang die bekendheid vergaart in het Verenigd Koninkrijk. Het gevecht zou ook wereldwijd voor sensatie kunnen zorgen, of het nu in Saudi-Arabië is, waar Fury op 28 oktober Francis Ngannou ontmoet, of misschien zelfs in China, waar boksfans al lang op wachten.

Boksliefhebbers over de hele wereld kijken reikhalzend uit naar dit mogelijke gevecht tussen Zhilei Zhang en Tyson Fury, dat de geschiedenis van de sport zou kunnen veranderen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws