'Hersenletsel!' Bokser vecht voor leven na zware knock-out (video) Boks Nieuws
Boks Nieuws

'Hersenletsel!' Bokser vecht voor leven na zware knock-out (video)

'Hersenletsel!' Bokser vecht voor leven na zware knock-out (video)

Alejandra Ayala werd in een kunstmatige coma gebracht nadat ze vorige week verloor van de Schotse bokser Hannah Rankin in de OVO Hydro Arena in Glasgow.

In de tiende ronde van hun gevecht incasseerde Ayala een reeks krachtige stoten op haar hoofd. Het was duidelijk dat de Mexicaanse niet verder kon en de wedstrijd werd afgebroken. De overwinning ging naar Rankin maar Ayala moest met spoed naar het ziekenhuis waar zij 10 dagen in coma werd gehouden door de artsen.

De 33-jarige Ayala, kwam weer gisteravond weer bij bewustzijn nadat ze uit de kunstmatige coma was gewekt. Mexicaanse onderging twee operaties om het zware hersenletsel wat welke zij opliep te behandelen.

Nog niet uit de gevarenzone

De bokswereld haalt opgelucht adem echter is niet duidelijk wat de lange termijn gevolgen voor Ayala zullen zijn. Tijdens het gevecht liep zijn een hematoom op, deze veroorzaakte zware druk op de hersenen.

Alhoewel uit coma is Ayala nog niet uit de gevarenzone. De winnaar van het gevecht, Rankin, maakte via haar sociale netwerken bekend blij te zijn dat Ayala uit coma is. De kampioen bedankte de fans voor "alle gebeden en positieve gedachten voor Ayala en haar familie."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws