✝️  RIP! MMA'er (22) sterft aan letsel opgelopen in gevecht Nieuws
Nieuws

✝️ RIP! MMA'er (22) sterft aan letsel opgelopen in gevecht

✝️  RIP! MMA'er (22) sterft aan letsel opgelopen in gevecht

Lucas Gabriel Peres stierf na een amateur MMA-gevecht op 11 september. Peres stierf afgelopen weekend nadat hij hoofdletsel had opgelopen tijdens het gevecht in Brazilië, hij was pas 22 jaar oud.

Volgens The Sun heeft Peres op 11 september gevochten in de zuidelijke regio Maringa. Na het gevecht klaagde hij over hoofdpijn. Bezorgde familieleden brachten de vechter naar een ziekenhuis. De toestand van Peres verslechterde en hij werd overgebracht naar een ander ziekenhuis, waar hij uiteindelijk stierf.

Zijn overlijdensakte vermeldt dat de doodsoorzaak een hoofdwond was, opgelopen door slagen tegen het hoofd in het gevecht. Het letsel bij Peres komt overeen met wat er gebeurt als een vechter een hersenbloeding krijgt. Ook bekend als een hersenbloeding of een intracraniaal hematoom.

Geknapte bloedvaten

Slagen op het hoofd kunnen ervoor zorgen dat de hersenen met geweld naar voren en naar achteren of heen en weer bewegen in de schedel. Een proces dat bekend staat als lineaire versnelling. Als de hersenen met voldoende kracht tegen de binnenkant van de schedel botsen, kunnen bloedvaten knappen.

Als de hersenen bloeden, kan het bloed nergens heen, dus verzamelt het zich vaak op één plek, waardoor er druk op de hersenen ontstaat. Zonder onmiddellijk medisch ingrijpen kan de druk oplopen tot een punt waarop dodelijke schade wordt veroorzaakt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws