Groot boksgevecht verboden! 'Onvruchtbaarheid en testosteron' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Groot boksgevecht verboden! 'Onvruchtbaarheid en testosteron'

Groot boksgevecht verboden! 'Onvruchtbaarheid en testosteron'

Conor Benn vs Chris Eubank Jr van deze zaterdag is afgeblazen na een positieve dopingtest. Benn is positief getest en mag de ring niet in.

Het langverwachte gevecht tussen Conor Benn en Chris Eubank Jr is afgeblazen door de British Boxing Board of Control. De beslissing komt nadat sporen van een vruchtbaarheidsmedicijn werden gevonden in een willekeurige antidopingtest bij Benn die eerder dit jaar werd uitgevoerd.

Foute boel

Het nieuws dat Benn positief testte op het verboden middel clomifeen kwam gisteren naar buiten. Climofeen wordt gebruikt om onvruchtbaarheid bij vrouwen te behandelen, maar het testosteron bij mannen kan verhogen. Eddie Hearn en Matchroom gaven snel een verklaring vrij waarin ze erop aandrongen dat het gevecht zou doorgaan. British Boxing Board of Control verbiedt nu het gevecht.

Hun verklaring luidt: ,,Op de avond van 4 oktober 2022 heeft het bestuur van de British Boxing Board of Control Limited besloten dat de wedstrijd tussen Chris Eubank Jr. en Conor Benn die op 8 oktober 2022 zou plaatsvinden niet door zal gaan. Dat is in de ochtend van 5 oktober 2022 aan de betrokken Boxers en Promotor gecommuniceerd."

De 'geboren rivalen' zouden het tegen elkaar opnemen in een uitverkochte O2 Arena in Londen, 30 jaar nadat hun vaders het tegen elkaar opnamen in een blockbuster-rematch. De afgelasting is voor beide boksers en hun vaders bokslegendes Nigel Benn en Chrsi Eubank Sr een zware telerustelling.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws