🎥 | Francis Ngannou verloor onterecht van Tyson Fury! 'Vals spel en Muaythai elleboog' Boks Nieuws
Boks Nieuws

🎥 | Francis Ngannou verloor onterecht van Tyson Fury! 'Vals spel en Muaythai elleboog'

🎥 | Francis Ngannou verloor onterecht van Tyson Fury! 'Vals spel en Muaythai elleboog'

Francis Ngnannou verloor eerder vandaag nipt van Tyson Fury in een wedstrijd die als discutabel de boeken in gaat. Fury was zichzelf niet en ging zelfs over tot het geven van een elleboog, reden genoeg tot speculaties.

Wie de bokswedstrijd tussen WBC-kampioen Tyson Fury en voormalig UFC-kampioen Francis Ngannou heeft gezien kan alleen maar constateren dat Fury niet zijn beste prestatie in de ring had. Compleet verrast door de taaiheid van Ngannou en diens boksen leek Fury wiebelig door de ring te bewegen. Een knockdown in de derde ronde leek dit nog aan te wakkeren (gaat verder onder de highlight video van het gevecht).

Tijdens de wedstrijd was volgens insiders duidelijk, Ngannou zou nog wel eens voor een verrassing kunnen zorgen en dat deed hij. De verrassing was zijn incasseringsvermogen, ontwijken van stoten en het uitdelen van een aantal stevige stoten. Het spande er dan ook om wie zou winnen en de fans zaten gespannen naar het gevecht te kijken.

Francis Ngannou mocht niet winnen van Tyson Fury

In de wedstrijd ging Fury even over de scheef door een gemene elleboog uit te delen die zo uit een Muaythai wedstrijd kon komen. Ngannou, dit gewend uit het MMA vechten en zijn tijd bij de UFC leek het echter niets te doen. Tijdens het gevecht sloeg Ngnannou zichzelf ook bijna knock-out nadat een uppercut mislukte.

Toch neemt dit niet weg dat Ngannou had moeten winnen die zelf zegt: "Ik wist dat dit zou gebeuren, voor het gevecht wist ik als dat wilde ik winnen dit via een knock-out zou moeten doen", zei Ngannou na het gevecht. "Op punten zou ik verliezen omdat ik toch de nieuwe jongen ben in het boksen." Experts denken er net zo over en vinden dat Ngannou had moeten winnen. Oleksandr Usyk wordt de volgende tegenstander van Fury. Ook deze deed het in zijn laatste wedstrijd niet top. Dit beloofd een gevecht te worden waar met argusogen naar gekeken zal worden. En Ngannou.... Deze lijkt beroofd en krijgt geen rematch.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws