BREAKING: Fury en Usyk gaan live akkoord met nieuwe datum gevecht (video) Boks Nieuws
Boks Nieuws

BREAKING: Fury en Usyk gaan live akkoord met nieuwe datum gevecht (video)

BREAKING: Fury en Usyk gaan live akkoord met nieuwe datum gevecht (video)

In een onverwachte wending tijdens een live uitzending van The MMAHour met Ariel Helwani, hebben Tyson Fury en Oleksandr Usyk 18 mei als nieuwe datum vastgesteld voor hun langverwachte unificatie wedstrijd.

Na een ongelukkige afzegging vanwege een oogblessure die Fury opliep, is nu officieel bevestigd dat het gevecht zal plaatsvinden op 18 mei in Ryadh, Saoedi-Arabië. Aanwezig bij deze aankondiging was Turki Alalshikh, de Saoedische minister en de huidige voorzitter van de Algemene Autoriteit voor Entertainment, die zijn steun uitsprak voor het evenement.

De afzegging die de bokseereld schokte

Het nieuws van de oorspronkelijke afzegging kwam als een schok voor de bokswereld, met veel speculatie en geruchten over de oorzaak. Fury onthulde tijdens de uitzending de details van zijn blessure: "Gisterochtend tijdens sparren 11 hechtingen, heb het niet eerder gehad, maar shit happens." Deze openhartigheid biedt enige duidelijkheid over de situatie die tot de uitstel leidde.

Reacties van Usyk en confrontatie met Klimas

Oleksandr Usyk, bekend om zijn stoïcijnse houding, reageerde met een lach op het nieuws van Fury's blessure. "Ik lachte alleen maar", deelde Usyk, die door zijn team over de blessure werd geïnformeerd. De situatie nam een intense wending toen Egis Klimas, Usyk's manager, Fury uitmaakte voor lafaard, wat leidde tot een scherpe dreiging van Fury om Klimas aan te pakken na een belediging aan het adres van zijn vrouw.

Een Strijd om eer en boetes

Turki Alalshikh benadrukte zijn vertrouwen in de integriteit van het gevecht en de bereidheid van beide vechters. "Tyson wilde vechten zelfs met de wond maar dat doen we niet", verklaarde Alalshikh, die ook een strenge voorwaarde stelde voor het geval een van de vechters zich terugtrekt: een boete van 10 miljoen dollar, te betalen uit eigen zak. Deze voorwaarde onderstreept de ernst en de hoge inzet van het gevecht op 18 mei.

Vooruitblik op een historisch gevecht

Met de nieuwe datum vastgesteld en de wereld die toekijkt, belooft het gevecht tussen Fury en Usyk een historisch moment te worden in de bokswereld. De voorbereidingen, de spanning, en de beloften van een onvergetelijke confrontatie zetten de toon voor wat ongetwijfeld een episch gevecht zal worden in Ryadh. Fans over de hele wereld wachten in spanning af hoe deze titanenstrijd zich zal ontvouwen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws