BOKSLEGENDE ROY JONES: 'Ik ben er trots op een Rus te zijn' Boks Nieuws
Boks Nieuws

BOKSLEGENDE ROY JONES: 'Ik ben er trots op een Rus te zijn'

BOKSLEGENDE ROY JONES: 'Ik ben er trots op een Rus te zijn'
BOKSLEGENDE ROY JONES: 'Ik ben er trots op een Rus te zijn'

Roy Jones maakt binnenkort zijn comeback tegen mede bokslegende Mike Tyson. Daar is hij niet alleen trots op.

Jones verkreeg enkele jaren geleden het Russische staatsburgerschap en ontving in 2015 een Russisch paspoort van president Vladimir Poetin. De voormalige bokskampioen zegt trots te zijn op zijn staatsburgerschap. Vorig jaar vertelde Jones aan media-outlet RT dat hij "zich erg Russisch voelt".

Niet alleen is Jones trots om Rus te zijn, ook is hij zeer te spreken over mede Rus en topbokser Alexander Povetkin. Vorige maand scoorde Povetkin in het Matchroom Fight Camp in Brentwood een sensationele knock-out overwinning tegen Dillian Whyte.

Trotse Rus

"Ik zag het gevecht tussen Povetkin en Whyte, het was een ongelooflijke comeback", vertelde Jones aan TASS. "Povetkin demonstreerde de kracht van de Russische geest om terug te komen in het gevecht en te winnen, cultuur,"aldus Jones.

De 51-jarige veteraan Jones vocht vier keer in Rusland en hield verschillende concerten in het land. Af en toe reist hij erheen om masterclass-trainingen te organiseren met de lokale amateurs. Hij voelde zich trots om Russisch te zijn nadat hij de grote overwinning van Povetkin had gezien.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws