Bokskampioen titel afgenomen door boksbond: 'Verdiende straf' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Bokskampioen titel afgenomen door boksbond: 'Verdiende straf'

Bokskampioen titel afgenomen door boksbond: 'Verdiende straf'

Boksbond WBO heeft haar kampioen John Riel Casimero ontdaan van zijn wereldtitel bantamgewicht. De kampioen verliest zijn titel omdat hij tweemaal niet kon komen opdagen tegen verplichte uitdager Paul Butler, beide keren op controversiële wijze.

In een verklaring die vandaag werd vrijgegeven, zei de WBO dat het de aanbeveling van het Wereldkampioenschap comité heeft overgenomen om Casimero de bantamgewicht titel te ontnemen en de Engelsman Butler van interim- naar volledige kampioenstatus te verheffen.

Controverse

In dezelfde resolutie degradeerde de WBO, opnieuw op aanbeveling van zijn kampioenschap commissie, Casimero naar plek twee achter Butler. De WBO-beslissing komt slechts twee weken nadat de British Boxing Board of Control, Casimero verhinderde om met Butler te vechten voor het gebruik van een sauna om af te vallen.

Het Britse orgaan zei dat zijn regels dergelijke praktijken verbieden die zijn toegestaan ​​en gebruikelijk zijn in andere delen van de wereld en noemt de straf verdiend. In december trok de voormalige WBC-kampioen licht- en vlieggewicht zich terug uit zijn gevecht in Dubai tegen Butler en gaf hij de schuld aan virale gastritis.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws