Saunabezoek nekt bokskampioen: 'Titelgevecht afgelast' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Saunabezoek nekt bokskampioen: 'Titelgevecht afgelast'

Saunabezoek nekt bokskampioen: 'Titelgevecht afgelast'

Johnriel Casimero, WBO-kampioen bantamgewicht blijkt de richtlijnen voor gewichtsverlies te hebben geschonden. Casimero bezocht nog snel een sauna om extra af te vallen, wat in strijd is met de regels van de boksbond.

De regerend WBO-kampioen bantamgewicht Casimero heeft de medische richtlijnen van de British Boxing Board of Control (BBBofC) geschonden. Door naar een sauna te gaan om 'af te vallen' met slechts enkele dagen voorafgaand aan zijn gevecht op 22 april tegen Paul Butler in Liverpool is de bokser in overtreding.

Volgens de BBBofC-richtlijnen is het gebruik van sauna's om af te vallen voor een gevecht ten strengste verboden. Dus Casimero zal niet worden toegestaan ​​​​om door te gaan met zijn gevecht tegen Butler, de verplichte uitdager uit Engeland.

Domme actie

"De British Boxing Board of Control is ervan op de hoogte gebracht (met ondersteunend bewijs) dat dhr. Casimero gebruik heeft gemaakt van een sauna in de buurt van zijn World Boxing Organization kampioenschapswedstrijd op 22 april 2022 in Liverpool", aldus Robert Smith, algemeen secretaris van BBBoC. in een verklaring.

"Dit is in strijd met de medische richtlijnen van BBBoC en daarom kunnen we hem niet toestaan ​​​​om vrijdag deel te nemen aan de voorgestelde wedstrijd." Tegelijkertijd wil de Britse instantie binnen 48 uur een gesprek waar Casimero uit mag komen leggen waarom hij niet van de titel zou worden ontdaan.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws