Saunabezoek nekt bokskampioen: 'Titelgevecht afgelast'
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Saunabezoek nekt bokskampioen: ‘Titelgevecht afgelast’

Saunabezoek nekt bokskampioen: ‘Titelgevecht afgelast’

Saunabezoek nekt bokskampioen: 'Titelgevecht afgelast'

Johnriel Casimero, WBO-kampioen bantamgewicht blijkt de richtlijnen voor gewichtsverlies te hebben geschonden. Casimero bezocht nog snel een sauna om extra af te vallen, wat in strijd is met de regels van de boksbond.

De regerend WBO-kampioen bantamgewicht Casimero heeft de medische richtlijnen van de British Boxing Board of Control (BBBofC) geschonden. Door naar een sauna te gaan om ‘af te vallen’ met slechts enkele dagen voorafgaand aan zijn gevecht op 22 april tegen Paul Butler in Liverpool is de bokser in overtreding.

Volgens de BBBofC-richtlijnen is het gebruik van sauna’s om af te vallen voor een gevecht ten strengste verboden. Dus Casimero zal niet worden toegestaan ​​​​om door te gaan met zijn gevecht tegen Butler, de verplichte uitdager uit Engeland.

Domme actie

“De British Boxing Board of Control is ervan op de hoogte gebracht (met ondersteunend bewijs) dat dhr. Casimero gebruik heeft gemaakt van een sauna in de buurt van zijn World Boxing Organization kampioenschapswedstrijd op 22 april 2022 in Liverpool”, aldus Robert Smith, algemeen secretaris van BBBoC. in een verklaring.

“Dit is in strijd met de medische richtlijnen van BBBoC en daarom kunnen we hem niet toestaan ​​​​om vrijdag deel te nemen aan de voorgestelde wedstrijd.” Tegelijkertijd wil de Britse instantie binnen 48 uur een gesprek waar Casimero uit mag komen leggen waarom hij niet van de titel zou worden ontdaan.

Bekijk ook

Overeem: 'Voor Badr is het alles of niets deze keer'

Overeem: ‘Voor Badr is het alles of niets deze keer’

Alistair Overeem stond vandaag ook in oog met Badr Hari tijdens de eerste persconferentie voor hun aanstaande gevecht op 8 oktober dit jaar.

Badr Hari belooft hels gevecht tegen Overeem: 'Bereidt te sterven'

Badr Hari belooft hels gevecht tegen Overeem: ‘Bereidt te sterven’ (video)

Badr Hari zal op 8 oktober het beste van zichzelf geven in zijn gevecht tegen Alistair Overeem op Glory collision 4.

Glory Kickboxing voortaan te zien op videoland: ‘Einde PPV’

Glory Kickboxing voortaan te zien op videoland: ‘Einde PPV’

Glory Kickboxing kondigt vandaag aan dat de evenementen van de grootste kickboksorganisatie voortaan te zien zullen zijn via RTL/Videoland.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page