Bokskampioen Oleksandr Usyk geeft goed bewaard geheim prijs! 'Ik moest dit doen' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Bokskampioen Oleksandr Usyk geeft goed bewaard geheim prijs! 'Ik moest dit doen'

Bokskampioen Oleksandr Usyk geeft goed bewaard geheim prijs! 'Ik moest dit doen'

Oleksandr Usyk heeft toegegeven dat zijn gevecht tegen Derek Chisora in 2020 deels een strategische zet was om een gevecht tegen Anthony Joshua te krijgen.

Ondanks zijn eerdere dominantie in het cruisergewicht, liet Usyk zich opzettelijk minder overtuigend zien om de zwaargewichtkampioenen niet af te schrikken voor een confrontatie. Zijn enigszins moeizame prestaties tegen Chisora en een andere tegenstander leidden tot twijfels over Usyk's potentieel in het zwaargewicht.

Oleksandr Usyk geeft toe dat hij zich inhield tegen Derek Chisora om Anthony Joshua uit te dagen voor een gevecht

Usyk bevestigde glimlachend dat hij bewust zwakker presteerde om een groter gevecht af te dwingen, een tactiek die eerder succesvol was gebleken voor andere boksers. Dit bleek effectief, want Usyk won daarna overtuigend van Anthony Joshua en behaalde de verenigde WBA, WBO en IBF zwaargewicht wereldtitels.

Deze titels staan deze zaterdag op het spel als Usyk Daniel Dubois treft in de Tarczynski Arena in Wroclaw, Polen de boksring betreedt. Het gevecht tussen Usyk en de Oekraïense Usyk wordt op deze locatie gehouden om de Oekraïense bevolking een hart onder de riem te steken die in een verwoede oorlog met Rusland verwikkeld zijn.

Ook viert het land op deze dag haar onafhankelijkheod van Rusland eh heeft het gevecht een dubbele betekenis voor Usyk en zijn landgenoten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws