Boksicoon Deontay Wilder doet boekje open over rivaal Oleksandr Usyk Boks Nieuws
Boks Nieuws

Boksicoon Deontay Wilder doet boekje open over rivaal Oleksandr Usyk

Boksicoon Deontay Wilder doet boekje open over rivaal Oleksandr Usyk

Deontay Wilder heeft bekendgemaakt dat de regerend verenigde kampioen Usyk meerdere lucratieve voorstellen voor een gevecht met hem heeft afgewezen.

De verenigde kampioen Usyk staat gepland om zijn WBO-, IBO-, IBF- en WBA-titels te verdedigen tegen de verplichte tegenstander, Daniel Dubois, in Polen op 26 augustus. Bij een overwinning van Usyk wordt er gespeculeerd dat hij zijn titel nog een keer zal verdedigen in december.

Intussen werkt Wilder eraan om in het najaar een gevecht te regelen met Andy Ruiz, met als vooruitzicht een confrontatie tegen Anthony Joshua in Saoedi-Arabië in december. Eerder werd er gesproken over een gevecht tussen Usyk en Wilder voor het zomerseizoen, maar Wilder trekt de bereidheid van de verenigde kampioen om hem in de ring te ontmoeten in twijfel, omdat Usyk hem heeft ontweken.

Zal Usyk ooit de uitdaging van Wilder aangaan

Wilder vertelde aan 78SPORTSTV: "Ik denk niet dat Usyk er echt om geeft. Zolang hij maar niet tegen mij hoeft te vechten. Ik denk niet dat het hem kan schelen, zolang hij maar niet tegen mij hoeft te vechten, is het allemaal goed, omdat die man doodsbang voor me is."

"Hij heeft me zoveel keer ontweken en ik weet het. En doe niet alsof ik het niet weet, ik wil niet dat iemand naar buiten komt en zegt: 'Usyk zei dit en dat.' Het zou een leugen zijn, want ik weet veel dingen. Ik zit in de business, ik weet het. Hem is veel geld aangeboden om tegen me te vechten, vele malen. Maar hij heeft het geweigerd. Ze zeiden dat ze geen problemen willen met Bomb Squad."

Het geplande gevecht van Deontay Wilder met Andy Ruiz, goedgekeurd door de WBC als het laatste gevecht om de titel, staat nog steeds op losse schroeven. Ruiz en zijn team willen een gelijke verdeling van het geld, ook al werd hen aanvankelijk een verdeling van 70-30 aangeboden die in het voordeel van Wilder is. Wilder heeft onlangs duidelijk gemaakt dat hij niet van plan is akkoord te gaan met een eerlijke verdeling met Ruiz.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws