Bokser (20) sterft na deelname liefdadigheidswedstrijd Boks Nieuws
Boks Nieuws

Bokser (20) sterft na deelname liefdadigheidswedstrijd

Bokser (20) sterft na deelname liefdadigheidswedstrijd

Nathan Valencia, een universiteitsstudent bezweek aan verwondingen die hij opliep tijdens een bokswedstrijd, die deel uitmaakte van de amateur-vechtavond van een studentenclub.

De 20-jarige student aan de Universiteit van Nevada in Las Vegas en lid van de Sigma Alpha Epsilon-broederschap, vocht op 19 november tegen een lid van een andere campus groep tijdens de hoofdwedstrijd van een jaarlijkse bokswedstrijd. Hij liep daar flink schade op en raakte in coma. (Lees verder onder tweet)

Valencia's diepbedroefde vriendin Lacey Foster, die hem beschreef als een "actief lid" van de Sigma Alpha Epsilon-broederschap bij UNLV, zei dat ze merkte dat hij probeerde de stoten te ontwijken om op adem te komen, tijdens het gevecht. Er worden inmiddels vragen gesteld of de wedstrijd wel aan de veiligheidseisen voldeed.

Dodelijk getroffen

,,Toen ik hem daar in de ring zag, had ik gewoon een heel raar gevoel", vertelde ze aan KTNV. Artsen onthulden later dat Valencia last had van inwendige bloedingen. ,,Ze zeiden min of meer dat ze hun best zouden doen, maar ze wisten niet of hij het zou redden", voegde Foster eraan toe.

Valencia bezweek uiteindelijk aan zijn verwondingen en stierf op 23 november, slechts enkele dagen voor zijn verjaardag op 27 november. Zijn organen werden naar verluidt aan acht verschillende mensen geschonken. De dierbaren van de kinesiologie student hadden hem gesmeekt niet te boksen, maar hij beweerde dat hij het voor een goed doel deed.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws