Bokser (18) in coma mocht niet vechten! 'Ze konden niemand krijgen'
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokser (18) in coma mocht niet vechten! ‘Ze konden niemand krijgen’

Bokser (18) in coma mocht niet vechten! ‘Ze konden niemand krijgen’

Sinds Jeanette Zacarias Zapata op de intensive care van het ziekenhuis Sacré-Coeur-de-Montreal ligt, brandt er een vraag op ieders lippen. Hoe kon de Mexicaanse, slechts 18 jaar oud, zaterdag in dezelfde ring terechtkomen als Marie-Pier Houle in het IGA Stadium?

De bokswedstrijd tussen de Mexicaanse en Pier Houle (31), kreeg een naar einde. Na een stoten regen van de Canadese stortte Zapata in elkaar, werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd waar zij nog steeds op de on tensie care ligt.

Bronnen melden aan RDS Boxe, dat de Mexicaanse een noodoplossing was omdat er geen tegenstander voor Pier Houle te vinden was. Vincent Morin de matchmaker blijkt de grootste moeite te hebben gehad om boksers te vinden voor het evenement en het gevecht waar Zapata bijna het leven liet.

Geldgebrek

Morin belde volgens de bronnen de halve wereld af om boksers te vinden zonder succes. Echter blijkt in Mexico dit geen probleem en kwam Zapata in beeld. De Mexicaanse bleek een zware knock-out nederlaag te hebben gelden in mei tegen Cynthia Lorenzo. En had hoogstwaarschijnlijk niet eens mogen boksen.

,,Als mensen met gezaghebbende posities de knock-out hadden gezien, weet ik niet zeker of ze Houle met Zapata in de ring zouden hebben gezet. In feite mocht zij niet vechten”, suggereert de anonieme bron. Maar op papier was alles in orde. Geld zou de reden zijn geweest dat Zapata het gevecht accepteerde, waar nu een zware prijs voor wordt betaald.

Bekijk ook

Doodsklap! Senegalese reus ‘KO’ door sterkste man (video)

Mariusz Pudzianowski sloeg met een ware doodsklap 'Bombardier' ​uit Senegal knock-out

Ben Saddik reageert op verlies tegen Rico: ‘Kwaad bloed begraven’

Jamal Ben Saddik verloor gisteravond van Rico Verhoeven in een van de heftigste gevechten ooit binnen de organisatie.

Rico KO’t Jamal! OORLOG IN DE RING

Rico Verhoeven heeft zijn Glory wereldtitel veilig gesteld,

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page