Anthony Joshua bokst tegen Fury of Wilder in 2023 Boks Nieuws
Boks Nieuws

Anthony Joshua bokst tegen Fury of Wilder in 2023

Anthony Joshua bokst tegen Fury of Wilder in 2023

Het is bevestigd dat de Britse bokser Anthony Joshua de komende maanden zal terugkeren in de ring. Deontay Wilder of Tyson Fury zou zijn tegenstander kunnen zijn.

Het Britse boksicoon Joshua heeft niet meer gevochten sinds hij in augustus vorig jaar zijn rematch verloor van Oleksandr Usyk uit Oekraïne. Een aantal verliezen voor de Brit betekenen dat hij voorlopig niet langer als titelkanshebber wordt aangemerkt. Maar zijn promotor Eddie Hearn suggereert dat een plan van drie gevechten Joshua naar de top zou terugbrengen.

Mega gevecht

Joshua zou in april kunnen terugkeren en is klaar voor een rematch met Dillian Whyte nadat beide vechters in 2015 een meedogenloos gevecht hadden. “Het plan is nu om hem [Joshua] weer op te bouwen tot drievoudig wereldkampioen zwaargewicht, zegt Hearn.

"Er moet een plan zijn, een slim plan. En het slimme plan is dat hij wil terugkeren tegen een man uit de top 15 in een geloofwaardig gevecht en in de zomer wil terugkeren tegen waarschijnlijk Dillian Whyte en dan verder wil gaan tegen Deontay Wilder of Tyson Fury in een mega gevecht in het najaar van 2023. "

Meer dan boksen

"Voor mij is de sleutel hier om hem dit jaar drie keer te zien boksen. Hij is mentaal op een geweldige plek en ik verwacht vanaf april een geweldige prestatie te zien. Laten we niet vergeten Joshua is de voormalige tweevoudige IBF-, IBO-, WBA- en WBO-titelhouder."

Joshua begon met het vechten op jonge leeftijd en was al snel betrokken bij verschillende vechtsporten zoals kickboksen en judo. In 2009 maakte hij zijn professionele debuut als bokser tegen Emanuele Leo tijdens een evenement in Londen dat door Matchroom Sport werd georganiseerd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws