Sportschool Jamal Ben Saddik blijft gesloten! Verbod gehandhaafd Nieuws
Nieuws

Sportschool Jamal Ben Saddik blijft gesloten! Verbod gehandhaafd

Sportschool Jamal Ben Saddik blijft gesloten! Verbod gehandhaafd

Jamal Ben Saddik Glory Kickbokser, mag zijn sportschool Vinci Club nog steeds niet openen. De Raad van State stelt vooralsnog Bart De Wever de Burgemeester van Antwerpen in het gelijk. Deze had een verbod op de opening ingesteld.

Een zware tegenvaller voor Ben Saddik die voorlopig zijn droom een eigen sportclub te openen als sneeuw voor de zon ziet verdwijnen. Vandaag besliste de Raad van State dat de deuren niet open mogen. Eerder had de Antwerpse Burgemeester al een verbod op de opening gelast.

De Raad van State oordeelde dat de opgelegde sluiten niet disproportioneel is. Toch zet de topkickbokser niet bij de pakken neer. “We gaan in overleg met de stad Antwerpen”, zegt de advocaat van Ben Saddik. De reden van de sluiting voordat zelfs de club officieel geopend werd is dat deze een gevaar zou vormen voor de openbare veiligheid.

Niet veilig

Eind vorig jaar werd er een aanslag gepleegd op de club met zwaar vuurwerk en werd er een niets verhullende dreigende boodschap achtergelaten aan het adres van Ben Saddik. “Dood JBS De Dief”, luidde de boodschap. “We schikken ons naar de uitspraak van de Raad van State”, zegt mr. Kris Luyckx, de advocaat van Ben Saddik.

“We gaan de komende tijd wel in overleg met de stad Antwerpen om te bespreken hoe Vinci Club na de bestuurlijke sluiting wel open kan." De Burgemeester reageerde verheugd op de voorlopige sluiting. ,,Deze tijdelijke sluiting is niet alleen redelijk en proportioneel. Ze is ook noodzakelijk om de leefbaarheid van de buurt en de veiligheid van degenen die anders de sportschool zouden bezoeken, te verzekeren", aldus De Wever.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws