Andy Ruiz Jr aast op titel Tyson Fury! 'Na dit met pensioen' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Andy Ruiz Jr aast op titel Tyson Fury! 'Na dit met pensioen'

Andy Ruiz Jr aast op titel Tyson Fury! 'Na dit met pensioen'

Andy Ruiz Jr beraamt een uitdaging voor de titel van Tyson Fury voordat hij met pensioen gaat. Ruiz Jr zal deze zomer het opnemen tegen Luis Ortiz in zijn terugkeer in het zwaargewicht nadat hij een aanzienlijke gewichtstransformatie heeft gemaakt, en wacht om te zien of Fury de WBC-titel vacant stelt.

De Mexicaanse boks-ster zal in december zijn langverwachte rentree maken tegen Luis Ortiz, terwijl hij ernaar streeft om weer op te bouwen na zijn rematch-nederlaag tegen Anthony Joshua in 2019. Ruiz Jr heeft slechts één keer gevochten sinds die nederlaag tegen Chris Arreola, waar hij herstelde van een vroege knock-down.

Ik kan winnen

Fury heeft momenteel de WBC-titel, de enige titel die Ruiz Jr nog moet bemachtigen. Ruiz Jr gelooft dat hij door het winnen van de groene gordel Fury zou kunnen volgen naar zijn pensioen. ,,Ik heb een missie. Ik wil die groene gordel hebben. Dat is de titelriem die ik mis", verteld Ruiz..

,,Dus ik weet niet wat er gaat gebeuren en of Tyson Fury de titel vacant stelt. Ik weet niet wie de persoon zal zijn om die titel te winnen, maar dat is nu mijn missie. Nadat ik die [WBC-titel] heb gekregen, kan ik met pensioen gaan."

Vacant stellen

Fury moet nog een beslissing nemen over het al dan niet verlaten van zijn titel, ondanks het plan om de komende weken gesprekken te voeren met WBC-president Mauricio Sulaiman. Ondanks dat zijn overwinning op Dillian Whyte zijn laatste optreden in de ring was, wordt verwacht dat Fury de uitkomst van Anthony Joshua's rematch met Oleksandr Usyk zal afwachten voordat hij een beslissing neemt.

Fury zal er waarschijnlijk voor kiezen om zijn WBC-titel in te zetten in een confrontatie met de Britse rivaal Joshua als hij zijn titels in Saoedi-Arabië op 20 augustus kan terugwinnen. Mocht Fury vertrekken, dan zullen waarschijnlijk verschillende vechters op zoek zijn naar de titel, waaronder Deontay Wilder die momenteel de nummer 1 uitdager is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws