Kinderen op de BSO leren kickboksen is goed voor hun ontwikkeling Regio Nieuws Noord Holland
Regio Nieuws Noord Holland

Kinderen op de BSO leren kickboksen is goed voor hun ontwikkeling

Kinderen op de BSO leren kickboksen is goed voor hun ontwikkeling

Kinderen jong met vechtsport laten kennis maken is goed voor hun ontwikkeling.

Dat sport voor kinderen goed is daar twijfelt niemand aan, echter vechtsport kan nog wel eens twijfelachtig en met argusogen worden bekeken. Op zich vreemd want er zijn hele volksstammen waar vechtsporten voor kinderen net zo bekend en normaal zijn als bijvoorbeeld voetbal in Nederland.

Bari gym geeft les aan BSO kinderen

Zo vernamen wij laatst dat Bari Gym uit Lisse kinderen van de plaatselijke BSO heeft laten kennismaken met kickboksen, wat goed is voor het uithoudingsvermogen, de coördinatie en het zelfvertrouwen van kinderen. De basis technieken werden onderwezen, en men mocht zelfs in de boksring plaatsnemen om te ervaren hoe zoiets er uit ziet. Wij kunnen ons goed voorstellen dat daar een kickboks talent van de toekomst tussen heeft gezeten, die later zal zeggen; "ik kreeg ooit kickboks les op de BSO, en wij mochten de ring in, toen dacht ik ja daar wil ik kampioen in worden".

Vechtsport in Azië net zo gewoon als voetbal in Nederland

Zoals wij al eerder aangaven is in sommige landen het beoefenen van een vechtsport heel gewoon. In sommige landen is het zelfs verplichte kost zoals in Birma waar men op school les krijgt in het Leithweih (extreem harde vorm van kickboksen met de blote vuisten en zonder bescherming). Of China waar hele academies zijn gewijd aan het onderricht in het Kung Fu.

Doe je kind op vechtsport succes gegarandeerd

Het is bewezen dat kinderen die al op jonge leeftijd met vechtsporten in contact komen, later op oudere leeftijd nog steeds de voordelen hiervan plukken. Ook is het zo dat kinderen veel zelfverzekerder zullen zijn als zij vechtsport beoefenen, en meer respectvol in het leven staan. Bovendien zullen de op school minder gepest worden, zich beter ontwikkelen en vooral gezonder zijn dan bank hangende gamers van dezelfde leeftijd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws