Home / Nieuws / Onderzoek toont aan dat Kickboksen goed is voor kinderen!

Onderzoek toont aan dat Kickboksen goed is voor kinderen!

Recentelijk onderzoek wijst uit dat vechtsporten voor kinderen goed zijn!

Het NIVM melde via Twitter over het onderzoek wat is gedaan bij Kickboxing Arnhem naar de effecten van kickboksen op jongeren. Er zijn verschillende manieren gebruikt om het onderzoek te doen, zo is er via interviews met ouders, de jongeren zelf en hun trainers onderzoek verricht. Maar ook literatuuronderzoek is toegepast. Wij hebben al eerder bericht over het feit dat vechtsporten voor kinderen goed is. En dit onderzoek wijst het maar weer eens uit.

Recentelijk onderzoek wijst uit dat vechtsporten voor kinderen goed zijn!

Risicogedrag verminderend

Het onderzoek wijst onder andere uit dat het risicogedrag bij jongeren verminderd, immers leert men op een vechtsport hoe het is om met gepast geweld om te gaan. En zal dit in de praktijk niet tot nauwelijks worden toegepast door de jongeren die een vechtsport beoefenen.

Balans tussen mentaliteit en fysiek

De onderzochte jongeren gaven aan meer in balans te zijn en meer zelf vertrouwen te hebben gekregen door het beoefenen van het kickboksen. Ook e ouders bespeurden een positieve wending in het gedrag van hun kinderen, en dat in slechts een aantal weken na de start.

Kickboksen de ultieme uitlaatklep maar ook vormend

Energie en agressie als dat op een verkeerde manier geventileerd wordt kan dat desastreuze gevolgen hebben, zeker onder jongeren. Niet alleen gaven de jongeren aan dat zij het kickboksen niet alleen als uitlaatklep zien maar ook dat zij meer discipline hebben op andere vlakken. Want op de sportschoolmoet je op tijd komen anders geen deelname aan de les.

Sterk lichaam creëert een sterke geest

De oefeningen en trainingen doen bijdragen aan de opbouw van lichaam en geest, uit het onderzoek blijkt dat de onderzochte jongeren aan dat de intensiviteit van de trainingen hen niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk vormt.

De moeite waard

Het is echt de moeite waard om het gehele onderzoek eens te lezen, zeker als ouder die een kind op een vechtsport wil doen, maar ook voor sportschoolhouders een hart onder de riem. En bovenal geeft het onderzoek aan dat vechtsporten in zijn geheel niet in de verdomhoek thuishoren, of moeten worden gecriminaliseerd. Klik hier om het gehele onderzoek te lezen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk ook

Karate leraar schuldig aan verkrachting 9-jarig meisje

Een voormalige assistent-instructeur bij een karate dojo werd vorige week schuldig bevonden aan het verkrachten ...

Mesaanval: prof worstelaar overmeesterd dader (video)

Mesaanval: prof worstelaar overmeesterd dader (video)

Pro Wrestler Nick ‘Manic’ McCune schoot de politie te hulp die een verdachte die mes ...

19-jarig karate talent Idar Wederfoort timmert hard aan de weg

Foto Facebook Tijdens de in december in Venetië gehouden Karate Youth League van de WKF, ...