Ser’s Gym: Opent tweede kickboksschool in Hoorn Regio Nieuws Noord Holland
Regio Nieuws Noord Holland

Ser’s Gym: Opent tweede kickboksschool in Hoorn

Ser’s Gym: Opent tweede kickboksschool in Hoorn
Ser’s Gym: Opent tweede kickboksschool in Hoorn

Op 1 november 2018 opent Ser Sporkslede, die sinds ruim 5 jaar actief is als trainer en momenteel de multifunctionele sportschool Ser’s Gym in Warmenhuizen runt, een tweede kickboksschool in Hoorn. Deze nieuwe sportschool zal zich puur specialiseren in het vechtsport gedeelte.

We bezochten Ser in Warmhuizen om hem te interviewen over zijn nieuwe onderneming:

Hoe ben je begonnen met het kickboksen?

Begonnen ben ik rond 2002 met MMA in een sportschool in de Randstad. Daar had ik het geluk met absolute toppers te mogen trainen. Ook heb ik in deze periode enkele partijtjes op amateurniveau gedraaid. Drie jaar later heb ik de bokshandschoenen aan de wilgen gehangen en ben meerdere jaren niet actief geweest. Zes jaar geleden begon het toch weer te kriebelen en heb ik me weer bij een sportschool aangemeld om te gaan kickboksen.

Wanneer en hoe ben je begonnen met lesgeven?

In 2013 ben ik in een buurthuis begonnen met het geven van kickbokslessen. Doordat de lessen hier al snel overvol raakte besloot ik te verhuizen naar een loods. Maar ook hier was de oppervlakte al snel ontoereikend. Op dit moment stak ik er zoveel tijd in dat ik het niet langer als een hobby on zien. Na een goed gesprek met een goede vriend van mij, Mike Passenier, besloot ik de stap te wagen en een grotere sportschool te starten met de combinatie van kickboksen en fitness.

In hoeverre ben je zelf nog actief in de sport

Hoewel ik vroeger graag wedstrijden heb gedraaid richt ik me nu geheel op het begeleiden van mijn leerlingen. Om zelf in vorm te blijven en open te blijven staan voor nieuwe ideeën en trainingsvormen Hiervoor train ik zelf regelmatig ik de ochtenduren mee bij andere sportscholen, o.a. bij Mike’s Gym in Amsterdam/Oostzaan.

Hoe ontwikkel jij je niveau als kickbokstrainer?

Naast de eigen externe trainingen zoals ik eerder al beschreef ben ik net begonnen met de opleiding Leraar Kickboksen 3 van de ISKA. Dit om mijn eigen niveau te optimaliseren, je raakt nooit uitgeleerd vind ik.

Nederland telt talloze kickboksscholen. Welke pluspunten biedt je sportschool t.o.v. andere sportscholen?

Naast de opleiding die ik nu volg zijn we een sportschool die door de ISKA officieel erkend is. Ook zijn al onze leden in onze nieuwe sportschool, als een van de weinige sportscholen in Nederland, verzekerd tegen ongevallen. Deze verzekering gaat verder dan de normale aansprakelijkheidsverzekering die vrijwel iedere sportschool heeft. Bij mij zijn alle leden verzekerd op weg van huis naar de sportschool, tijdens de trainingen, op weg naar de wedstrijden en tijdens de wedstrijden zelf.

Wat is de doelgroep van je sportschool? En leidt je ook wedstrijdvechters op?

Sporters die recreatief bezig zijn vormen bij ons de meerderheid. Maar ook zijn we zeer actief binnen het wedstrijd gebeuren. Zo train en begeleid ik bijvoorbeeld succesvol twee Europese kampioenen en een Nederlands kampioen.

Ook hebben we een aparte damesgroep die ontzettend goed loopt. Hier wordt ontzettend hard maar ook gezellig getraind.

Ser, bedankt voor je tijd en bij de opening van je nieuwe sportschool zijn we er zeker bij!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws