Zoon Melvin Manhoef 'Million' kiest voetbal boven kickboksen: 2.5 miljoen Nieuws
Nieuws

Zoon Melvin Manhoef 'Million' kiest voetbal boven kickboksen: 2.5 miljoen

Zoon Melvin Manhoef 'Million' kiest voetbal boven kickboksen: 2.5 miljoen

Million Manhoef staat op de radar van de Engelse voetbalclub Rangers en heeft onthuld waarom hij voor voetbal koos, in plaats van kickboksen en niet in de voetsporen van zijn beroemde vader en vechtlegende trad.

SunSport die een interview hadden met Million meld dat de Rangers geïnteresseerd zijn in Manhoef, die hen £2,5 miljoen zou kosten na een uitstekend seizoen bij Vitesse Arnhem.

Invloed van zijn vader

Manhoef's vader is drievoudig MMA-wereldkampioen Melvin, een legende in gemengde vechtsporten en kickboksen met een van de beste knock-out records in de geschiedenis voordat hij vorig jaar met pensioen ging.

Zijn zoon was te gast in het programma Kick the Net van de Nederlandse tv-zender Ziggo Sports. Daar besprak hij waarom hij voor voetbal koos boven vechtsporten. "Mijn vader en moeder scheidden toen ik zes of zeven was. Maar daarvoor werd ik natuurlijk in het kickboksen geduwd," zei hij.

Vroege start en eigen weg

"Ik was tweeënhalf jaar oud toen ik de kickbokshandschoenen aantrok. Toen ik vier werd, begon ik ook met voetballen en beoefende beide sporten. Ik vocht in competities en werd Nederlands kickbokskampioen.

Kickboksen is zeker een grote passie, maar op een bepaald moment kon ik de twee sporten niet langer combineren en koos ik voor voetbal. Het is goed dat veel mensen weten dat hij mijn vader is. Maar ik wil mijn eigen ding doen," voegde hij eraan toe.

Omgaan met druk en naamsbekendheid

Million sprak ook over de druk die hij op een bepaald moment in zijn carrière ervoer vanwege zijn achternaam, maar zei dat het niet te erg was.

"Toen ik voor het eerst in het eerste team van Vitesse Arnhem kwam, hoorde ik er veel over en iedereen vroeg altijd naar hem. Ik zei altijd, 'wat dacht je van mijn moeder, die is voor mij net zo belangrijk."

CV Million Manhoef
Naam Million Manhoef
Leeftijd 21
Geboorteplaats Beemster, Noord-Holland
Loopbaan VPV Purmersteijn (2006-2010), Zeeburgia (2010), AFC (2011-2016), Vitesse (2016-heden)
Positie Rechtsbuiten
Contract tot 2025 (bij Vitesse)
1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws