Boksicoon Gervonta Davis spreekt over zijn bekering tot de Islam Nieuws
Nieuws

Boksicoon Gervonta Davis spreekt over zijn bekering tot de Islam

Boksicoon Gervonta Davis spreekt over zijn bekering tot de Islam

Gervonta “Tank” Davis (29-0, 27KOs), de WBA lichtgewicht kampioen, veroorzaakte een sociale media storm toen een video van zijn bekering tot de Islam viraal ging. In een reeks berichten op sociale media lichtte Davis toe waarom hij deze belangrijke levensverandering heeft gemaakt.

Boksliefhebbers waren verrast toen ze ontdekten dat Davis zich had aangesloten bij de Nation of Islam, en zijn nieuwe moslimnaam Abdul Wahis, wat "De Dienaar van De Ene" betekent, had aangenomen.

Genezing van de ziel

In een inmiddels verwijderde tweet legde Davis uit dat de overstap een essentiële stap was in het genezen van zijn ziel. "Ik deed dit om mijn ziel te helen. Niet voor jullie. Ik ben geen mensenmens en zal dat nooit zijn!"

Na deze verklaring uitte hij zijn verbazing over het gebrek aan begrip voor zijn beslissing.

Invloed op Davis' bokscarrière

Sinds hij junior weltergewicht Ryan Garcia versloeg, verklaarde Davis zichzelf het nieuwe gezicht van de sport. Dit was de laatste keer dat hij in de ring stond. Spanningen liepen op toen Davis en zijn team in verhitte discussies raakten met Bill Haney en tweedivisie kampioen Devin Haney.

De harde vechter uit Baltimore maakte zijn verlangen naar een confrontatie met Haney duidelijk. In reactie hierop beschuldigde trainer en vader Bill Haney Team Davis van angst om het gevecht aan te gaan. Naarmate we 2024 naderen, zijn fans benieuwd of deze persoonlijke transformatie voordelig of nadelig zal zijn voor Davis' bokscarrière.

De geschiedenis heeft aangetoond dat drastische veranderingen in het leven van een vechter hun mentaliteit en benadering van de sport kunnen beïnvloeden, ten goede of ten kwade.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws