Zoon (13) Tsjetsjeense leider Kadyrov klaar voor MMA-gevecht met dissident (35) - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Zoon (13) Tsjetsjeense leider Kadyrov klaar voor MMA-gevecht met dissident (35)

Zoon (13) Tsjetsjeense leider Kadyrov klaar voor MMA-gevecht met dissident (35)

Zoon (13) Tsjetsjeense leider Kadyrov klaar voor MMA-gevecht met dissident (35)

De Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov heeft gezworen zijn functie als hoofd van de Tsjetsjeense Republiek neer te leggen, als de dissidente blogger Tumso Abdurakhmanov, zijn 13-jarige zoon Adam in een MMA-gevecht zou verslaan.

De dissidente blogger Abdurakhmanov (35), is een populaire Tsjetsjeense blogger en criticus die momenteel in ballingschap leeft. In 2015 ontvluchtte de blogger zijn land en de greep van Kadyrov, nadat een bloedvete ontstond die zijn leven in direct gevaar bracht. Vorig jaar onthulde Abdurakhmanov dat hij een aanslag op zijn leven had overleefd.

De blogger sloeg een aanvaller van zich af die met een hamer de een einde aan het leven van Abdurakhmanov wilde maken. Abdurakhmanov neutraliseerde vervolgens de aanvaller en belde de politie. In een blog video die Kadyrov opnam met zijn 13-jarige zoon, vroeg de leider tussen het aardbei plukken door of deze Abdurakhmanov een lesje durfde te leren.

Koteletje

De jongeling reageerde niet bang te zijn en wel tegen Abdurakhmanov te willen vechten. Kadyrov een groot vechtsport en bovenal MMA-fan, is ook de man achter Akhmat Fight Club waar andere ander kinderen elkaar te lijf gaan in MMA-gevechten. De leider kan bekende vechters onder zijn vrienden rekenen zoals voormalig UFC kampioen Khabib Nurmagomedov, maar ook kickbokslegende Badr Hari.

Ondanks de bedreigingen waarmee hij werd geconfronteerd, reageerde Abdurakhmanov op de uitdaging van Kadyrov en verklaarde dat de Kadyrov-clan eerst “hun overgewicht moest bestrijden” voordat hij hem uitdaagde. ,,De enige competitie waarin je me kunt verslaan, is het eten van koteletten”, voegde Abdurakhmanov eraan toe.

Bekijk ook

Rico KO’t Jamal! OORLOG IN DE RING

Rico Verhoeven heeft zijn Glory wereldtitel veilig gesteld,

KO! Gökhan Saki trapt James McSweeney naar verlies

Legende Saki lag flink onder vuur door McSweeney

Wraak voor Badr! Plazibat MEPT Adegbuyi ‘KO’ in verhit gevecht

In de eerste ronde liep Adegbuyi tegen een rechterhoek aan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page